Pancarlı Humus Tarifi
Pancarlı Humus tarifi: Pancarlı Humus için gerekli malzemeler nelerdir? Pancarlı Humus nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
35 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 kişilik
Pancarlı Humus yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Pancarları Pişirmek İçin:
- 4 adet pancar ( küçük boy)
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 4 diş sarımsak
- 12 dal taze kekik
- 2 çay kaşığı tuz
Humusu Hazırlamak İçin:
- 2,5 - 3 su bardağı haşlanmış nohut
- 1/2 çay bardağı tahin
- 2 adet limonun suyu
- 3 diş sarımsak (ezilmiş)
- 1 tatlı kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı tuz
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
Pancarlı Humus tarifi nasıl yapılır?
- Pancarları kabuklarıyla beraber sarımsak, taze kekik, zeytinyağı ve bir tutam tuz ile birlikte alüminyum folyoya sarın ve 175 derece fırında yumuşayana kadar pişirin. Kürdan ile kontrol ederek yumuşama derecesini anlayabilirsiniz.
- Haşlanan pancarın kabuklarını havlu kağıt yardımıyla soyun.
- Pancarları doğrayın ve nohut, tahin, limon suyu, sarımsak, kimyon, tuz ve zeytinyağıyla birlikte pürüzsüz bir kıvam alıncaya kadar blenderda çekin.
- Taze kekik ve zeytinyağı eşliğinde servis edin. İşte bu kadar, afiyetler olsun.