Pancarlı Humus Tarifi
Pancarlı Humus tarifi: Pancarlı Humus için gerekli malzemeler nelerdir? Pancarlı Humus nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kişilik
Pancarlı Humus yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Humus için:
- 2 su bardağı nohut (haşlanmış, kabukları soyulmuş)
- 1 adet orta boy pancar (haşlanmış)
- 5 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1/2 su bardağı tahin
- 1 çay bardağı pancar suyu
- 2 adet limon suyu
- 1,5 çay kaşığı tuz
- 1,5 tatlı kaşığı kimyon
- 4 diş sarımsak
Süslemesi için:
- 1/2 çay bardağı nar tanesi
- 1-2 dal taze kekik
- 2-3 dilim pancar (çiğ ve ince dilimlenmiş)
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
Pancarlı Humus tarifi nasıl yapılır?
- Tüm malzemeler bir robota alınıp, pürüzsüz bir kıvam elde edene kadar çekilir.
- Pürüzsüz hale gelen humus arzu edilen şekilde kaşığın arkasıyla düzeltilerek servis tabağına yayılır.
- Üzerine biraz nar tanesi ve taze kekik serpiştirilir.
- Son dokunuş olarak zeytinyağı gezdirilir.
- İnce dilimlenmiş çiğ pancar dilimleriyle afiyetle yenilir.
Pancarlı Humus tarifinin püf noktası nedir?
Uğraşmak istemeyenler nohutun kabuğunu soymayabilir ancak daha pürüzsüz bir humus elde etmek istiyorsan muhakkak kabuklarını soymanızı tavsiye ederim.