Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Pancarlı Havuçlu Yulaflı Kek Tarifi

Pancarlı Havuçlu Yulaflı Kek

Pancarlı Havuçlu Yulaflı Kek Tarifi

Pancarlı Havuçlu Yulaflı Kek tarifi: Pancarlı Havuçlu Yulaflı Kek için gerekli malzemeler nelerdir? Pancarlı Havuçlu Yulaflı Kek nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Pancarlı Havuçlu Yulaflı Kek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1 adet kırmızı soğan
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 3 adet havuç (500 gram)
  • 2 adet pancar (500 gram) (haşlanmış)
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 2 adet yumurta
  • 3/4 su bardağı süt
  • 2,5 su bardağı yulaf
  • 1/2 paket kabartma tozu
  • 2 yemek kaşığı kabak çekirdeği içi
  • 1 avuç ceviz içi

Pancarlı Havuçlu Yulaflı Kek tarifi nasıl yapılır?

  • Soğanı ufak küpler halinde doğrayın ve zeytinyağı ile yumuşayana kadar tavada pişirin.
  • Derin bir kaseye havuçları ve pancarları rendeleyin.
  • Kaseye pişmiş soğanları tuzu ve baharatları da ekleyip karıştırın.
  • Ardından sırası ile yumurta,süt, yulaf, ceviz ve çekirdek içlerini de ekleyip karıştırın.
  • Karışımı yağlanmış fırın kabına dökün ve üzerini bastırarak düzleyin.
  • 180 derecede önceden ısıtılmış alt üst fanlı fırında kızarana kadar yaklaşık 45 dakika pişirin.
  • Pişen keki oda sıcaklığında 20 dakika bekletip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025