Pancarlı Havuçlu Yulaflı Kek Tarifi
Pancarlı Havuçlu Yulaflı Kek tarifi: Pancarlı Havuçlu Yulaflı Kek için gerekli malzemeler nelerdir? Pancarlı Havuçlu Yulaflı Kek nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
45 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 kişilik
Pancarlı Havuçlu Yulaflı Kek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 adet kırmızı soğan
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 3 adet havuç (500 gram)
- 2 adet pancar (500 gram) (haşlanmış)
- 2 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı karabiber
- 2 adet yumurta
- 3/4 su bardağı süt
- 2,5 su bardağı yulaf
- 1/2 paket kabartma tozu
- 2 yemek kaşığı kabak çekirdeği içi
- 1 avuç ceviz içi
Pancarlı Havuçlu Yulaflı Kek tarifi nasıl yapılır?
- Soğanı ufak küpler halinde doğrayın ve zeytinyağı ile yumuşayana kadar tavada pişirin.
- Derin bir kaseye havuçları ve pancarları rendeleyin.
- Kaseye pişmiş soğanları tuzu ve baharatları da ekleyip karıştırın.
- Ardından sırası ile yumurta,süt, yulaf, ceviz ve çekirdek içlerini de ekleyip karıştırın.
- Karışımı yağlanmış fırın kabına dökün ve üzerini bastırarak düzleyin.
- 180 derecede önceden ısıtılmış alt üst fanlı fırında kızarana kadar yaklaşık 45 dakika pişirin.
- Pişen keki oda sıcaklığında 20 dakika bekletip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.