Pancarlı Cheesecake Tarifi
Pancarlı Cheesecake tarifi: Pancarlı Cheesecake için gerekli malzemeler nelerdir? Pancarlı Cheesecake nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
2 saat
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
12 kişilik
Pancarlı Cheesecake yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Tabanı için:
- 2 su bardağı yulaf unu
- 8 adet hurma (İran hurması)
- 2 yemek kaşığı keçiboynuzu unu
- 5 yemek kaşığı hindistan cevizi yağı
- 1 avuç badem
- 2 yemek kaşığı pekmez (opsiyonel)
Kreması için:
- 3 adet pancar (fırında pişirilmiş)
- 3 adet yumurta (beyaz ve sarısı ayrılmış)
- 1/22 su bardağı agave şurubu (ben yarım çay bardağı ksilitol kullandım)
- 400 gram labne
- 2 yemek kaşığı süzme yoğurt
- 100 gram keçi peyniri (keçi peynirim olmadığı için süzme peynir kullandım)
- 1 çay kaşığı tuz
- 60 gram nişasta (80 gr pirinç unu kullandım)
Pancarlı Cheesecake tarifi nasıl yapılır?
- Tabanı için; Tüm malzemeleri robotta karıştırdım. İyice bastırarak, kenarları dahil yağlı kağıt serdiğim kalıba iyice bastırdım.
- 200 derece önceden ısıtılmış fırında 10-15 dakika pişirdim. Fırından çıkartıp bir kenarda soğumasını bekledim.
- Kreması için; Pancarları alüminyum folyoya sarıp, önceden ısıtılmış 180 derecedeki fırında 1 saat kadar pişirip, kabuklarını soyalım.
- Mutfak robotunda püre haline getirelim. Krema için öncelikle 3 yumurta beyazını biraz tuzla kabartıp köpük olana kadar çırpalım. Yarım bardak ksilitolü söndürmeyecek şekilde üzerine ekledim ve bir kenara aldım.
- Yoğurdu, süzme peyniri çırptım ve yumurta sarılarını tek tek ekleyip, nişasta ve en son pancarı ekledim.
- Yumurta akını karışıma üç kerede alttan üste doğru spatula ile karıştırarak yedirelim.
- Soğuyan tabanın üstüne karışımı aktarıp, önceden ısıtılmış fırında, ilk 10 dakikası 180 derece, daha sonra 160 dereceye düşürüp yaklaşık 40-45 dakika pişirelim.
- Çatlamaması için kapağı açık fırında soğutup, Hindistan cevizi tozu ile servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Pancarlı Cheesecake tarifinin püf noktası nedir?
Buzdolabında en az 12 saat beklemesini öneririm sonra afiyetle tüketebilirsiniz.