Pancar ve Havuçlu Terin Tarifi
Pancar ve Havuçlu Terin tarifi: Pancar ve Havuçlu Terin için gerekli malzemeler nelerdir? Pancar ve Havuçlu Terin nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Pancar ve Havuçlu Terin yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 4 adet pancar
- 1 kg. mor havuç
- 1 kg. havuç
- 250 gram keçi peyniri
- 250 gram labne peyniri
- 50 ml. zeytinyağı
- 1 çay kaşığı muskat cevizi rendesi
- 1 avuç maydanoz
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı karabiber
Pancar ve Havuçlu Terin tarifi nasıl yapılır?
- Sebzelerin kabuklarını soyup bir mandolin yardımıyla ince dilimleyin. Az suda ayrı ayrı haşlayın. Pişmeli ancak dağılmamalı.
- Maydanozları kıyın.
- Peynirleri zeytinyağı, tuz, karabiber, kıyılmış maydanoz ve muskat ile karıştırın.
- Dikdörtgen bir kek kalıbının içine kenarlardan sarkacak şekilde streç filmi yerleştirin. Üzerine bir fırça yardımıyla zeytinyağı sürün.
- Önce mor havuçları boylamasına dizin. Her kat arasına peynir karışımını sürün.
- Sonra pancarları dizip aralarına peynir karışımını sürün.
- En son kata havuçları aynı şekilde aralarına peynir karışımını sürerek dizin. Kalıptan biraz taşabilir ama ardından üzerine ağırlık koyacağız.
- Üstüne zeytinyağını gezdirip kenarlardaki streç film ile sıkıca kapatın. Kalıbın üzerine bir ağırlık koyarak buzdolabında en az 5-6 saat ya da bir gün bekletin.
- Kalıptan ters çevirerek çıkartın, dilimler keserek servis edin.
Pancar ve Havuçlu Terin tarifinin püf noktası nedir?
Sebzelerinizi haşlarken çok pişmemelerine özen gösterin.