Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Pancar Turşusu Tarifi

Pancar Turşusu

Pancar Turşusu Tarifi

Pancar Turşusu tarifi: Pancar Turşusu için gerekli malzemeler nelerdir? Pancar Turşusu nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Pancar Turşusu yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 5 kilogram pancar
  • 1 litre üzüm sirkesi
  • 5 yemek kaşığı kaya tuzu
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 10 diş sarımsak

Pancar Turşusu tarifi nasıl yapılır?

  • Pancarları yıkayıp kabuklarını soyalım, ardından kare kare kesip derin bir tencereye alalım, üzerini örtecek kadar su ekleyelim.
  • Altı açık şekilde kaynatalım kaynadıktan sonra altını kısıp 15 dakika daha pişirelim. Pancarınızın kalınlığına ve inceliğine göre bu süre değişebilir, bıçak batırarak kontrol edelim. Hafif sert olacak şekilde pişmesini sağlayalım.
  • Pişen pancarları sıcak suyundan ayıralım, soğumaya bırakalım. Turşuyu yapacağımız kavanozun içerisine sirke, tuz, şeker, dilimlediğimiz sarımsakları ve haşlama suyunu koyalım ve karıştıralım.
  • Ardından soğuyan pancarları da kavanoza alalım. Üzerini sıkıca kapatıp yaklaşık 1 hafta bekletelim. 1 hafta sonunda ister salatalarınızla ister turşu olarak direk tüketebilirsiniz.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025