Pancar Turşusu Tarifi
Pancar Turşusu tarifi: Pancar Turşusu için gerekli malzemeler nelerdir? Pancar Turşusu nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
40 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
1 saat
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
1 büyük kavanoz (5 kg.lik)
Pancar Turşusu yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 5 kilogram pancar
- 1 litre üzüm sirkesi
- 5 yemek kaşığı kaya tuzu
- 3 yemek kaşığı toz şeker
- 10 diş sarımsak
Pancar Turşusu tarifi nasıl yapılır?
- Pancarları yıkayıp kabuklarını soyalım, ardından kare kare kesip derin bir tencereye alalım, üzerini örtecek kadar su ekleyelim.
- Altı açık şekilde kaynatalım kaynadıktan sonra altını kısıp 15 dakika daha pişirelim. Pancarınızın kalınlığına ve inceliğine göre bu süre değişebilir, bıçak batırarak kontrol edelim. Hafif sert olacak şekilde pişmesini sağlayalım.
- Pişen pancarları sıcak suyundan ayıralım, soğumaya bırakalım. Turşuyu yapacağımız kavanozun içerisine sirke, tuz, şeker, dilimlediğimiz sarımsakları ve haşlama suyunu koyalım ve karıştıralım.
- Ardından soğuyan pancarları da kavanoza alalım. Üzerini sıkıca kapatıp yaklaşık 1 hafta bekletelim. 1 hafta sonunda ister salatalarınızla ister turşu olarak direk tüketebilirsiniz.