Pancar Sapı Kavurması Tarifi
Pancar Sapı Kavurması tarifi: Pancar Sapı Kavurması için gerekli malzemeler nelerdir? Pancar Sapı Kavurması nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
2 kişilik
Pancar Sapı Kavurması yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 adet kuru soğan
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay bardağı su
- 10 sap kırmızı pancar
Pancar Sapı Kavurması tarifi nasıl yapılır?
- Pancar sapları ve yaprakları iyice yıkanır ve yaklaşık 5 dakika kadar sirkeli suda bekletilir.
- Bir tencerenin içerisine zeytinyağı ve doğranmış soğanlar 3 dakika kadar kısık ateşte kavrulur.
- Ardından küçük küçük doğranmış pancar sapları ve yaprakları eklenir.
- 1 çay bardağı su, tuz ve karabiber eklenir. Kısık ateşte yaklaşık 30 dakika kadar pişirilir. Afiyet olsun :)
Pancar Sapı Kavurması tarifinin püf noktası nedir?
Kısık ateşte pişirirseniz, çok daha lezzetli olacaktır.
Pancar Sapı Kavurması tarifi için servis önerisi
Pişirim işleminden sonra dilerseniz üzerine sarımsaklı yoğurt da ekleyebilirsiniz.