Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Pancar Püresi Tarifi

Pancar Püresi

Pancar Püresi Tarifi

Pancar Püresi tarifi: Pancar Püresi için gerekli malzemeler nelerdir? Pancar Püresi nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Pancar Püresi yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1 adet pancar
  • 1 adet havuç
  • 1 adet elma
  • 2 yemek kaşığı sirke

Pancar Püresi tarifi nasıl yapılır?

  • Pancar, havuç ve elmayı sirkeli suda yaklaşık 15 dakika beklettikten sonra yıkayın ve kabuklarını soyun. Kabuklarını soyduktan sonra iri iri dilimleyin.
  • Derince bir fırın kabına yaklaşık 1 parmak yüksekliğinde içme suyu koyun ve dilimlediğiniz pancar, havuç ve elmayı kaba yerleştirin.
  • 180 derece fırında malzemeler iyice yumuşayana dek yaklaşık 45 dakika pişirin.
  • Fırından çıkardıktan sonra ılıklaşmasını bekleyin ve ister bir çatal yardımıyla, isterseniz de bir el blenderı ile püre haline getirip, güzelce karıştırın.
  • Sade olarak ya da yoğurtla karıştırarak bebeğinize servis edebilirsiniz.

Pancar Püresi tarifinin püf noktası nedir?

Bebeklerinize her yeni lezzeti denettiğinizde üç gün boyunca takip etmeyi ve alerjik reaksiyon verip vermediğini gözlemlemeyi unutmayın. İlk denemeler için çay kaşığıyla ve az miktarlarda tattırın. Bebekler için birincil besin kaynağı anne sütüdür, katı gıdaya doktorunuzun önerdiği miktarlarda başlamayı ihmal etmeyin.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025