Pancar Mutabbal Tarifi
Pancar Mutabbal tarifi: Pancar Mutabbal için gerekli malzemeler nelerdir? Pancar Mutabbal nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
2 kişilik
Pancar Mutabbal yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 3 adet büyük boy pancar
- 3 diş sarımsak
- 1 su bardağı tahin
- 1 adet limon suyu
- 6 yemek kaşığı süzme yoğurt
- 1 çay kaşığı tuz
Pancar Mutabbal tarifi nasıl yapılır?
- Derin bir tencerede bol miktarda su kaynatın. Kök bitki olduğu için kabukları üzerindeki topraklı kısımları iyice yıkadığınız pancarları kaynar suda kısa sürede haşlayın.
- Haşlanan pancarları soğuması için bir kaba çıkartın. Elinizle ovalayarak kabuklarını kısa bir sürede, fire vermeden kolayca çıkartın.
- Haşlanan pancarların dişe dokunur olmasını istiyorsanız küçük parçalar halinde doğrayın ya da rendenin kalın kısmı ile rendeleyin.
- Sarımsakları küçük parçalar halinde kesip, havanda tuz ile dövün. Tahini; limon suyu ve mezenin kıvamının yoğun olması için süzme yoğurt ile karıştırın.
- Havanda dövülmüş sarımsakları da katıp rendelenmiş pancarlar ile harmanlayın. Rengi ile insanı harekete geçiren pancar mutabbalı bekletmeden servis edin. Bu keyfi sevdiklerinizle paylaşın.
Pancar Mutabbal tarifinin püf noktası nedir?
Pancarları kaynar suda kabuklu olarak haşlayın. Yumuşayıp, yumuşamadığını anlamak için sadece bir kez kürdan batırıp bakın. Aksi takdirde; çatal yardımıyla pek çok kez delip, kontrol ettiğiniz pancarlar kendi rengini haşlama suyuna salacak ve kaybedeceklerdir.
Pancar Mutabbal tarifi için servis önerisi
Oldukça yağlı olan tahini yoğun olarak kullandığınız için mezeyi sızma zeytinyağı kullanmadan servis edin.