Pancar Kroket Tarifi
Pancar Kroket tarifi: Pancar Kroket için gerekli malzemeler nelerdir? Pancar Kroket nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
10 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
45 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Pancar Kroket yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1,5 adet kırmızı pancar (haşlanmış, rendelenmiş)
- 100 gram keçi peyniri
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 paket kabartma tozu
- 1+3/4 bardak mısır unu
- 3 yemek kaşığı un
Yoğurtlu Sos İçin:
- 2 yemek kaşığı süzme yoğurt
- 2-3 yaprak taze fesleğen
- 1 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı çam fıstığı
Kızartmak İçin:
- 3 su bardağı kızartma yağı
- 2 adet yumurta
- 3 yemek kaşığı galeta unu
- 4 yemek kaşığı un
Pancar Kroket tarifi nasıl yapılır?
- Pancarların kabuklarını soyun ve tuzlu suda haşlayın.
- Haşlanan pancarları rendeleyin ve soğutun.
- Soğuyan pancarlara, keçi peyniri, mısır unu, kabartma tozu ve unu ilave edin. Mısır ununu ve normal unu eklerken 2-3 seferde ekleyerek pancarların unu emmesini sağlayın.
- Tüm malzemeyi hamur kıvamına getirin ve spatula yardımıyla eze eze karıştırın.
- Hazırladığınız harçtan minik parçalar kopartarak yuvarlayın.
- Yuvarladığınız pancarları una bulayın ve buzdolabında 35-40 dakika bekletin.
- Kroketler dinlenirken süzme yoğurdu bir kaba alın. İçine ince kıyılmış fesleğen, sarımsak, tuz ve zeytinyağını yoğurda ekleyin ve iyice karıştırın.
- Tereyağını eritin ve çam fıstıklarını kavurun. Dilerseniz bu aşamayı sunum esnasında da yapabilrisiniz.
- Donmuş kroketleri yumurtaya, una ve en son galeta ununa bulayarak kızgın yağda kızartın.
- Kızarmış pancar kroketleri süzme yoğurt ve çam fıstığı yatağında servis edebilirsiniz. İşte bu kadar, afiyet olsun!
Pancar Kroket tarifinin püf noktası nedir?
Kroketleri kızartmadan önce buzdolabında dondurmak kroketlerin dağılmasını önleyecektir.
Pancar Kroket tarifi için servis önerisi
Altına süzme yoğurtlu fesleğenli tazelik verecek bir tamamlayıcıyla sunumunuzu ferahlatabilirsiniz.