Pancar Ketçap Tarifi
Pancar Ketçap tarifi: Pancar Ketçap için gerekli malzemeler nelerdir? Pancar Ketçap nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
60 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
2 kavanoz
Pancar Ketçap yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 kilogram pancar
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 adet kırmızı soğan
- 1 adet kereviz sapı
- 1 adet küçük boy mor havuç
- 2 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı toz kişniş
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 2 adet karanfil
- 1 tepeleme tatlı kaşığı karaman kimyonu
- 1 yemek kaşığı chili biberi
- 150 mililitre elma sirkesi
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 yemek kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 80 gram esmer şeker
- 1 yemek kaşığı bal
Pancar Ketçap tarifi nasıl yapılır?
- Fırını 200 C de ısıtın. İçi yağlı kağıt kaplı alüminyum folyoya kabuklarını soymadan iyice temizleyip yıkadığınız pancarları yerleştirin.Üzerine biraz zeytinyağı gezdirin.
- Sarıp ısıya dayanıklı bir kabın içinde yaklaşık 45 dakika - 1 saat pişirin. Batırdığınız bıçak içine kolaylıkla saplanıyor ise pancarlar pişmiş demektir. Soğuyunca kabuklarını ayıklayıp küp şeklinde doğrayın.
- Derin bir tavaya zeytinyağı ekleyin. Küp şeklinde kestiğiniz soğan, havuç, sarımsak, baharatlar, acı biberi, tuz ve karabiberi ekleyip 5 dakika soteleyin. İçine salça, pişen pancarları ve sirkeyi ekleyip düşük ısıda 20 dakika pişirin.
- Karışımı blenderdan geçirip tekrar tavaya alın. Bal ve şekeri ekleyip kıvam alıncaya kadar düşük ısıda pişirin.
- Fırında 120 derece de 10-15 dakika sterilize ettiğiniz kavanozlara (kapaklar da dahil) karışımı döküp kapağını kapatın ve ısıtın.
- Buzdolabında kapağı açılmadan 3 ay kadar kalabilir. Kapağı açılan kavanozlar buzdolabında 2 hafta dayanır. Afiyet olsun.
Pancar Ketçap tarifinin püf noktası nedir?
Pancarlar fırında pişince daha bir lezzetli oluyor. Ama yok ben üşenirim derseniz o zaman tüm malzemeleri döküm tencerede düşük ısıda tarife uyarak pişirip blenderdan geçirebilirsiniz.