Pancar Çorbası Tarifi
Pancar Çorbası tarifi: Pancar Çorbası için gerekli malzemeler nelerdir? Pancar Çorbası nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Pancar Çorbası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 6 adet orta boy pancar
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı taze sıkılmış limon suyu
- 1 çay kaşığı tuz
Servisi için:
- 3 yemek kaşığı yoğurt
- 2 yemek kaşığı labne peyniri
- 1/2 çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber
Pancar Çorbası tarifi nasıl yapılır?
- Bol suda yıkayıp gerekirse üzerlerini fırçaladığınız pancarları kabuklarını soymadan tencereye alın.
- Üzerlerini geçecek kadar su ilavesiyle kısık ateşte 30 dakika kadar haşlayın. Suyunu süzdüğünüz ve oda ısısında kısa bir süre beklettiğiniz pancarların kabuklarını kolaylıkla soyun.
- Haşlanmış pancarları iri parçalar halinde doğrayıp zeytinyağı, taze sıkılmış limon suyu ve tuz ilavesiyle mutfak robotuna alın. Azar azar su ekleyip püre haline getirin.
- Püreden daha az kıvamlı yoğun bir çorba hazırlamak için ekleyeceğiniz su miktarını dikkatlice ayarlayın.
- Servisinde kullanmak üzere; yoğurt ve labne peynirini küçük bir kapta karıştırın.
- Servis kaselerine aldığınız soğuk çorbayı, körpe pancar yapraklarıyla süsleyin. Hazırladığınız krema ve taze çekilmiş tane karabiber ilavesiyle bekletmeden servis edin.
Pancar Çorbası tarifinin püf noktası nedir?
Pancar püresine azar azar su ekleyip çorbanın kıvamını arzu ettiğiniz yoğunlukta ayarlayabilirsiniz.Çorbayı soğuk suyla hazırlayabilir ya da buzdolabında soğuttuktan sonra servis edebilirsiniz.Pancarları kaynar suda kabuklu olarak haşlayın. Yumuşayıp, yumuşamadığını anlamak için sadece bir iki kez kürdan batırın. Aksi takdirde; çatal yardımıyla pek çok kez delip, kontrol ettiğiniz pancarlar kendi rengini haşlama suyuna salacak ve kaybedecektir.Arzu ettiğiniz taze baharatları çorbaya katabilirsiniz.