Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Pancar Çorbası Tarifi

Pancar Çorbası

Pancar Çorbası Tarifi

Pancar Çorbası tarifi: Pancar Çorbası için gerekli malzemeler nelerdir? Pancar Çorbası nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Pancar Çorbası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 2 adet orta boy pancar
  • 1 adet havuç
  • 1 adet patates
  • 1 adet orta boy kuru soğan
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1.5 litre su
  • 1 çay kaşığı tuz

Pancar Çorbası tarifi nasıl yapılır?

  • Pancar, havuç, soğan ve patatesleri soyarak istediğiniz ebatlarda doğrayın.
  • Orta boy bir tencerede zeytinyağını kızdırın. Kızdırdığınız yağa doğradığınız tüm malzemeyi ekleyerek 2-3 dakika kavurun.
  • Sebzelerin kokusu yükselip pancarlar diğer sebzeleri boyamaya başladığında 1,5 litre suyu ekleyin.
  • Tencerenin kapağını kapatıp orta ateşte sebzeleri pişirin. Pancarlar ve havuçlar yumuşadığında çorbanın tuzunu ekleyin ve ocaktan alarak blenderden geçirin.
  • Pürüzsüz bir kıvam elde edince tekrar ocağa alıp 10 dakika daha kısık ateşte kaynatın. Sıcakken servis edin.

Pancar Çorbası tarifinin püf noktası nedir?

Dilerseniz içine biraz karnabahar ve kırmızı mercimek koyabilirsiniz.

Pancar Çorbası tarifi için servis önerisi

Servis yaparken isterseniz krema da kullanabilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025