Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Pancar Çorbası Tarifi

Pancar Çorbası

Pancar Çorbası Tarifi

Pancar Çorbası tarifi: Pancar Çorbası için gerekli malzemeler nelerdir? Pancar Çorbası nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Pancar Çorbası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Çorba için:

  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 adet soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 2 adet pancar
  • 2 yemek kaşığı tam buğday unu
  • 1 litre su
  • 2-3 yemek kaşığı krema (kullanmak istemezseniz süt ekleyebilirsiniz)
  • 1 tutam tuz
  • 1 tutam karabiber

Süslemek için:

  • 1 avuç kruton
  • 1 küçük boy kase süzme yoğurt (suyla biraz açılmış)

Pancar Çorbası tarifi nasıl yapılır?

  • Zeytinyağını eritelim. Soğan ekleyip kavurmaya başlayalım. Unu ekleyip kokusu çıkana kadar kavurmaya devam edelim.
  • Sarımsakları doğrayalım ve tencereye koyalım. Pancarları küp şeklinde doğrayıp tencereye ekleyelim.
  • Suyu, tuzu ve karabiberi de ilave edip pancarlar yumuşayana kadar pişirelim.
  • Pancarlar yumuşadığında çorbamızı blenderdan geçirelim.
  • Üzerine kremayı ilave edip homojen bir şekilde karışmasını sağlayalım.
  • Kruton ekmek ve su ile açılmış süzme yoğurtla servis edelim. Afiyet olsun.

Pancar Çorbası tarifinin püf noktası nedir?

Krema yerine süt kullanabilirsiniz. Baharat oranını damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025