Pancar Çorbası Tarifi
Pancar Çorbası tarifi: Pancar Çorbası için gerekli malzemeler nelerdir? Pancar Çorbası nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Pancar Çorbası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Çorba için:
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 adet soğan
- 2 diş sarımsak
- 2 adet pancar
- 2 yemek kaşığı tam buğday unu
- 1 litre su
- 2-3 yemek kaşığı krema (kullanmak istemezseniz süt ekleyebilirsiniz)
- 1 tutam tuz
- 1 tutam karabiber
Süslemek için:
- 1 avuç kruton
- 1 küçük boy kase süzme yoğurt (suyla biraz açılmış)
Pancar Çorbası tarifi nasıl yapılır?
- Zeytinyağını eritelim. Soğan ekleyip kavurmaya başlayalım. Unu ekleyip kokusu çıkana kadar kavurmaya devam edelim.
- Sarımsakları doğrayalım ve tencereye koyalım. Pancarları küp şeklinde doğrayıp tencereye ekleyelim.
- Suyu, tuzu ve karabiberi de ilave edip pancarlar yumuşayana kadar pişirelim.
- Pancarlar yumuşadığında çorbamızı blenderdan geçirelim.
- Üzerine kremayı ilave edip homojen bir şekilde karışmasını sağlayalım.
- Kruton ekmek ve su ile açılmış süzme yoğurtla servis edelim. Afiyet olsun.
Pancar Çorbası tarifinin püf noktası nedir?
Krema yerine süt kullanabilirsiniz. Baharat oranını damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz.