Pancar Çorbası Tarifi
Pancar Çorbası tarifi: Pancar Çorbası için gerekli malzemeler nelerdir? Pancar Çorbası nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 kişilik
Pancar Çorbası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 2 adet orta boy pancar
- 1 adet patates
- 1 adet havuç
- 1 adet soğan
- 200 mililitre krema
- 1/2 çay bardağı zeytinyağı
- 1,5 litre su
- 1 tutam tuz
Pancar Çorbası tarifi nasıl yapılır?
- Kabuklarını soyup, robottan geçirdiğimiz veya rendelediğimiz pancarları yağsız tavada kavuralım.
- Tencereye yağımızı alalım.Robottan geçirdiğimiz soğanları kavurmaya başlayalım.
- Bu sırada patatesimizi, havucumuzu soyup küp küp doğrayalım ve kavrulan soğanlarımıza ekleyelim. Baharatlarımızı da ekleyelim.
- 1.5 lt suyumuzu ekleyelim ve sebzeleri pişmeye bırakalım. Sebzelerimiz yumuşamaya başlayınca kavurduğumuz pancarı ekleyelim.
- Sebzelerimiz tamamen pişince, tencereyi ocaktan alalım. Kremayı ekleyelim ve pürüzsüz kıvam elde edene kadar robottan geçirelim.
- Çorbamız hazır. Servis edip afiyetle içebilirsiniz. Dilerseniz üzerine ekmek küpleri ekleyebilirsiniz.