Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Pancar Çorbası Tarifi

Pancar Çorbası

Pancar Çorbası Tarifi

Pancar Çorbası tarifi: Pancar Çorbası için gerekli malzemeler nelerdir? Pancar Çorbası nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Pancar Çorbası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 2 adet orta boy pancar
  • 1 adet patates
  • 1 adet havuç
  • 1 adet soğan
  • 200 mililitre krema
  • 1/2 çay bardağı zeytinyağı
  • 1,5 litre su
  • 1 tutam tuz

Pancar Çorbası tarifi nasıl yapılır?

  • Kabuklarını soyup, robottan geçirdiğimiz veya rendelediğimiz pancarları yağsız tavada kavuralım.
  • Tencereye yağımızı alalım.Robottan geçirdiğimiz soğanları kavurmaya başlayalım.
  • Bu sırada patatesimizi, havucumuzu soyup küp küp doğrayalım ve kavrulan soğanlarımıza ekleyelim. Baharatlarımızı da ekleyelim.
  • 1.5 lt suyumuzu ekleyelim ve sebzeleri pişmeye bırakalım. Sebzelerimiz yumuşamaya başlayınca kavurduğumuz pancarı ekleyelim.
  • Sebzelerimiz tamamen pişince, tencereyi ocaktan alalım. Kremayı ekleyelim ve pürüzsüz kıvam elde edene kadar robottan geçirelim.
  • Çorbamız hazır. Servis edip afiyetle içebilirsiniz. Dilerseniz üzerine ekmek küpleri ekleyebilirsiniz.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025