Pamuk Tarlası Tatlısı Tarifi
Pamuk Tarlası Tatlısı tarifi: Pamuk Tarlası Tatlısı için gerekli malzemeler nelerdir? Pamuk Tarlası Tatlısı nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
9 dilim
Pamuk Tarlası Tatlısı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 2 adet yumurta
- 1/2 su bardağı toz şeker
- 1/2 kahve fincanı sıvı yağ
- 1/2 kahve fincanı su
- 1/2 su bardağı un
- 1/2 su bardağı buğday nişastası
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
Islatmak İçin:
Kreması İçin:
- 500 ml. süt
- 1/2 su bardağı toz şeker
- 1 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı buğday nişastası
- 1 paket vanilin
- 1 paket krem şanti
Üzeri İçin:
- 1,5 çay bardağı hindistan cevizi
Pamuk Tarlası Tatlısı tarifi nasıl yapılır?
- Yumurta ve şekeri bir çırpma teli ile köpürene dek çırpın.
- İçine yağ, su, un, nişasta, vanilya ve kabartma tozunu da ekleyip, güzelce çırparak kek hamurunu elde edin.
- Kare bir fırın kabının dibini yağlayın ve hazırladığınız kek karışımını kalıba boşaltın.
- Önceden ısıtılmış, 180 derece fansız fırında, üstü kızarana dek yaklaşık 20 dakika pişirin.
- Kek pişerken; kreması için gerekli olan; süt, şeker, un ve nişastası bir tencereye alın. Kaynayana dek sürekli karıştırın ve kaynamaya başladıktan sonra 3 dakika kadar daha karıştırarak pişirin ve altını kapatın. Vanilyayı ekleyip karıştırın.İçine krem şantiyi de koyun ve kabarana dek çırpma teli ile çırpın.
- Kek pişince fırından alın 5 dakika kadar bekledikten sonra üstüne sütü gezdirin. Kek biraz soğuduktan sonra, hazırladığınız kremayı üstüne yayın ve son olarak üstünü Hindistan cevizi ile kaplayın.
- Buzdolabından soğuttuktan sonra dilimleyerek servis edin.