Pamuk Poğaça Tarifi
Pamuk Poğaça tarifi: Pamuk Poğaça için gerekli malzemeler nelerdir? Pamuk Poğaça nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
1 saat
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
15 kişilik
Pamuk Poğaça yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Hamuru için:
- 1/2 su bardağı ılık su
- 1,5 su bardağı ılık süt
- 3 yemek kaşığı şeker
- 1 paket yaş maya
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 adet yumurta beyazı
- 2 çay kaşığı tuz
- 6-6,5 su bardağı un (kontrollü eklenecek)
Üzeri için:
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 yemek kaşığı çörek otu
İçi için:
Pamuk Poğaça tarifi nasıl yapılır?
- Su ve süt karıştırılır (el yakmayacak şekilde ılık olacak). Şeker ve maya eklenip maya çözülene kadar karıştırılır.
- Yumurta akı ve sıvı yağ eklenir. (Ben yağın az bir kısmını ayırıp hamuru toparlarken kullanıyorum). Unun yarısı ve tuz eklenip karıştırılır. Sonra un azar azar eklenerek iyice yoğurulur.
- Ayrılan sıvı yağ kullanılarak hamur toparlanır. Bir kaba alınıp üzeri kapatılarak 45 dakika mayalanır.
- Havası alınıp mandalina büyüklüğünde parçalar koparılır. Peynir doldurulup, şekil verilip tekrar 15 dakika mayalandırılır.
- Yumurta sarısı sürülüp çörek otu serpilir ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında, kızarana kadar (20 dakika civarı) pişirilir. Afiyet olsun.
Pamuk Poğaça tarifinin püf noktası nedir?
Unu azar azar ekleyin, fazla olursa poğaçalar sertleşir.