Pamuk Paskalya Poğaça Tarifi
Pamuk Paskalya Poğaça tarifi: Pamuk Paskalya Poğaça için gerekli malzemeler nelerdir? Pamuk Paskalya Poğaça nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
10 adet
Pamuk Paskalya Poğaça yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Hamuru için:
- 2 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı su
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
- 1 paket instant maya
- 2 adet yumurta (1 yumurta sarısı ayrılacak)
- 1/2 çay kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı mahlep
- 1/2 su bardağı toz şeker
- 6-6.5 su bardağı un
Arasına sürmek için:
- 1 tatlı kaşığı oda sıcaklığında tereyağı (veya margarin)
Üzeri için:
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 çay kaşığı pekmez
- 1 yemek kaşığı file badem (susam veya fındık kırığı)
Pamuk Paskalya Poğaça tarifi nasıl yapılır?
- Maya sıvılar ve şeker karıştırma kabına alınır. Maya ve şeker ılık sütte eritilir. Diğer malzemeler de ilave edilir.
- Un ekleyip yoğrulmaya devam edilir. Un kontrollü olarak eklenir. Ele yapışmayan orta kıvamda bir hamur elde edilir. Kapağı kapatılıp mayalanmaya bırakılır.
- Hamur iki katına çıkınca yaklaşık 30 dakika sonra hamur tekrar yoğrulur. Havası çıkarılır. 2 eşit parçaya ayrılır. Büyük parça da 15 eşit beze yapılır.
- Üzerlerine bastırıp genişletilir. Uç kısmına tereyağı sürüp rulo yapılır ve uzatılır. Orta kısmı bombeli olacak kenarlar biraz daha ince kalacak.
- Daha sonra 3 parçaya örgü şekli verilir. Çok sıkı örülmemesi gerekiyor. Diğerlerine da aynı işlem yapılır. 5 tanesi bir tepsiye alınır. Kabarma oranı için aralıklı dizilir. 30-40 dakika tepside mayalandırılır.
- Yumurta sarısı pekmez ile açılır. Paskalyaların üzerine sürülür. Susam veya diğer malzemeler serpiştirilir.
- Önceden ısıtılmış fırında 180-190 derece 25-30 dakika pişirilir. İlk sıcağa geçince servis yapılır. Afiyet olsun.
Pamuk Paskalya Poğaça tarifinin püf noktası nedir?
İsterseniz yarım ölçü de yapabilirsiniz.