Pamuk Ekmek Tarifi
Pamuk Ekmek tarifi: Pamuk Ekmek için gerekli malzemeler nelerdir? Pamuk Ekmek nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
40 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 adet orta boy
Pamuk Ekmek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 su bardağı ılık süt (200 ml.)
- 1 su bardağı ılık su (200 ml.)
- 1 paket kuru maya (ya da 1 paket instant maya)
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 2 silme tatlı kaşığı tuz
- 4 su bardağı un
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı (arzuya göre)
Pamuk Ekmek tarifi nasıl yapılır?
- Ilık süt ve su derin bir kaba alınır, toz şeker ve maya eklenip karıştırılır.
- Maya aktive olana kadar un ve tuz elenerek kaba alınır.
- Unu bir kerede doldurmayın, yoğurt ve yağ ile mayalı karışımı ortasına alalım, azar azar dıştan içe doğru karıştıralım.
- Üzerini streç filmle saralım bir kapak örtüp sofra bezine ya da havluya saralım.
- Durdukça güzelleşen bir hamur bu, saat başı gazını alıp katlayarak bekletebilirsiniz. Çok bekleyecekse balkon ya da dolaba alabilirsiniz.
- Unlanmış tezgaha alıp çok oynamadan ellerimizi unlayıp uzatalım. İster hamburger ekmeği kadar ister mini ekmek modeli yapıp tepsiye dizelim.
- Üzerine sadece su ve un da serpebilirsiniz ama pekmezli su ve susamı şiddetle öneririm.
- Önceden ısıtılmış fırında pişirelim, önce 200 derecede on dakika sonra 220 derecede pişirin.
- Çıkınca üzerine su serpip temiz bir pişirme kağıdı ve havlu örtüp dinlendirelim. Afiyet olsun.
Pamuk Ekmek tarifinin püf noktası nedir?
Fırına atmadan üzerini örtüp on dakika bekletin.