Pamuk Açma Tarifi
Pamuk Açma tarifi: Pamuk Açma için gerekli malzemeler nelerdir? Pamuk Açma nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Pamuk Açma yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Hamur için:
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı ılık su
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1/2 paket yaş maya (21 gram)
- 1 adet yumurta (beyazı içine, sarısı üzerine)
- 5 su bardağı un
Arası için:
Üzeri için:
- 1 yemek kaşığı susam ve çörek otu karışımı
Pamuk Açma tarifi nasıl yapılır?
- Yoğurma kabına ılık su, ılık süt, yumurta beyazı ve yağı koyup güzelce karıştırın.
- Bu karışımın üzerine maya ve şekeri ekleyip tekrar karıştırın.
- Tuzu ekleyin ve tekrar karıştırın.
- Ardından kontrollü şekilde unu eleyerek ilave edin.nHamurumuz oldukça yumuşak bir kıvamda olacaktır.
- Hamurun üzerini kapatıp 30-45 dakika mayalanmaya bırakalım. Karanlık yerlerde daha hızlı mayalanacaktır. Tercihen ısıtılmamış fırına koyabilirsiniz.
- Mayalanan hamuru tezgaha aktarıp, 12 eşit parçaya bölüp beze yapalım.
- Bezeleri küçük servis tabağı büyüklüğünde açıp arasına 1 çay kaşığı kadar tereyağı koyalım.
- Rulo şeklinde sarıp, sağlı sollu kıvırıp açma şekli verelim. Tüm hamuru bu şekilde yapalım.
- Yağlı kağıt serili tepsiye alıp üzerine yumurta sarısı, çörek otu, susam serpiştirip önceden ısıtılmış 200 derece fırında alt üst ayarda pişirelim. Afiyet olsun.
Pamuk Açma tarifinin püf noktası nedir?
Tarifi yaş maya ile yapmayanlar için 2 yemek kaşığı kuru mayayı biraz ılık suda bekletmeleri tavsiye edilir.