Pamuk Açma Tarifi
Pamuk Açma tarifi: Pamuk Açma için gerekli malzemeler nelerdir? Pamuk Açma nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 adet
Pamuk Açma yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Hamuru için:
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı ılık su
- 1/2 su bardağı yoğurt
- 1 adet yumurta
- 1 paket instant maya
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1/2 su bardağı sıvı yağ
- 4-5 su bardağı un
İçi için:
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 2 kase beyaz peynir
Üzeri için:
- 1 adet yumurta sarısı (beyazı hamura ilave edin)
- 1 çay kaşığı pekmez
- 1 çay kaşığı çörek otu (susam veya haşhaş tohumu)
Pamuk Açma tarifi nasıl yapılır?
- Maya, su, süt ve şekeri yoğurma kabına alın ve karıştırın. Maya erisin. Yumurta tuz yoğurt ve sıvı yağı da ekleyip karıştırın.
- Unu kontrollü bir şekilde ilave edip yoğurmaya başlayın. Orta kıvamda bir hamur olacak.
- Hamur toparlanınca kapağını kapatıp mayalanmaya bırakın. Yarım saat sonra Hamuru 2 parçaya bölün.
- Her birini eşit olarak 8 parçaya ayırın ve yuvarlayıp bezeler yapın. Bu ölçüden 16 beze çıkmaktadır.
- Bezeyi küçük pasta tabağı boyutunda açın. Yumuşak tereyağından bir çay kaşığı kadar alıp her yere yayın.
- Peynirden serpiştirin ve rulo yapın. Diğerlerine de aynı işlemi yapın. İki tanesinin ucunu birleştirip burgu yapın ve halka şekline getirin.
- Hepsine şekil verdikten sonra tepsiye alıp mayalanmaya bırakın. Yarım saat 45 dakika sonra pekmezle çırpılmış yumurta sarısı sürün ve isteğe göre susam, çörek otu serpiştirin.
- Önceden ısıtılmış fırında alt üst ayarda 180 derecede yarım saat pişirin. Sıcak sıcak servis yapın. Afiyet olsun.
Pamuk Açma tarifinin püf noktası nedir?
İç harcını değiştirip veya sade olarak da yapabilirsiniz.