Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Palamut Tava Tarifi

Palamut Tava

Palamut Tava Tarifi

Palamut Tava tarifi: Palamut Tava için gerekli malzemeler nelerdir? Palamut Tava nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Palamut Tava yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 2 adet palamut
  • 1 su bardağı mısır unu
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 3 su bardağı kızartma yağı

Palamut Tava tarifi nasıl yapılır?

  • Palamutları iyice temizleyin ve halka halka doğrayın.
  • Süzgece koyun ve iyice suyu ve kanı süzülünceye kadar bekletin.
  • Kızartma yağını, kızartma yapacağınız tava veya tencerenin içine dökün ve iyice kızmasını bekleyin.
  • Buzdolabı poşetinin içine un, mısır unu ve baharatları ilave edin.
  • Suyu süzülen balıkları buzdolabı poşetinin içine atın ve ağzını kapatarak, unun ve baharatların balıkların bütün yüzeyini kapladığına emin olun.
  • Kızgın yağda iki yüzü de iyice pişinceye kadar kızartmaya devam edin.
  • Kızaran palamutları kağıt havlu yardımıyla fazla yağını süzmesi için bir tabağa alın ve bu tabaktan servis yapın. İşte bu kadar, afiyet olsun!

Palamut Tava tarifinin püf noktası nedir?

Balıkların kızaran yüzeyinin tam anlamıyla kızardığına emin olmadan çevirmek, balığın dağılmasına sebebiyet verecektir.

Palamut Tava tarifi için servis önerisi

Bol rokalı veya patates püreli bir tabağın içinde servis etmek, sunumunuzu seviye atlatır. :)


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025