Palamut Kroket Tarifi
Palamut Kroket tarifi: Palamut Kroket için gerekli malzemeler nelerdir? Palamut Kroket nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
40 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 kişilik
Palamut Kroket yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 adet palamut
- 1 kg. haşlanmış patates
- 1 adet kuru soğan
- 2 diş sarımsak
- 1/2 adet limon suyu
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
- 1 çay kaşığı kekik
- 5 adet taze soğan
- 1/4 demet dereotu
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı galeta unu
Sos için:
- 2 yemek kaşığı süzme yoğurt
- 3 dilim bayat ekmek içi
- 3 yemek kaşığı ceviz içi
- 1 diş sarımsak
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1/2 adet limon suyu
Palamut Kroket tarifi nasıl yapılır?
- Balığın filetosunun kılçıklarını ve derisini ayırıp minik küpler halinde doğrayın.Tavada soğan,sarımsak ve balıkları tamamen yumuşayana kadar kavurun.
- Üzerine yarım limonun suyunu ve baharatları ekleyin.Ocaktan aldığınız karışımı dinlendirin.
- Derin bir kap içerisinde haşlanmış patatesleri ezin ve üzerine balık harcını ince kıyım dereotu ve taze soğan ekleyip iyice harmanlayın. Karışımdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp silindir prizma şekli verin.
- Kroketleri önce una sonra yumurtaya ve en son ekmek kırıntısına bulayıp yağda altın rengi alana kadar kızartın.
- Tarator sos için su hariç tüm malzemeyi blenderda çekin ve kıvamını su ekleyerek ayarlayın. Sunum esnasında sos ve kroketlere roka, kırmızı soğan ve limon ekleyebilirsiniz. Afiyet olsun.