Palamut Buğulama Tarifi
Palamut Buğulama tarifi: Palamut Buğulama için gerekli malzemeler nelerdir? Palamut Buğulama nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Palamut Buğulama yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 2 adet büyük boy palamut balığı
- 2 adet orta boy kuru soğan
- 2 diş sarımsak
- 4 adet büyük boy domates
- 1 adet orta boy limon
- 1/2 demet maydanoz
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 adet defne yaprağı
- 1/2 tatlı kaşığı tane karabiber
- 1 çay kaşığı tuz
Palamut Buğulama tarifi nasıl yapılır?
- Kafa ve kuyruk kısımlarını aldığınız palamut balıklarını dikkatli bir şekilde temizleyip ortadan ikiye kesin. Bol suda yıkadığınız balıkları kağıt havlu yardımıyla kurulayın.
- Kuru soğanı, yarım ay şeklinde doğrayın. Sarımsakları küçük küpler halinde kesin. Yeşil uç kısımlarını aldığınız domatesleri ortadan ikiye kesip ince ince dilimleyin.
- Uzunlamasına dört eşit parçaya böldüğünüz limonu ince ince dilimleyin. Maydanoz yapraklarını ayıklayın.
- Yarım ay şeklinde doğradığınız kuru soğanları fırın tepsisinin tabanına döşeyin. Sarımsakları ekleyin. Domates dilimleri ve ayıklanmış maydanozları yerleştirin.
- İki eşit parçaya bölüp tuzladığınız palamutları domateslerin üzerine dizin. Limon dilimleriyle süsleyin. Defne yaprağı ve tane karabiberleri fırın tepsisine alın.
- Zeytinyağını balıkların üzerine gezdirip önceden ısıtılmış 200 derece fırında 25-30 dakika kadar pişirin. Ilık ya da soğuk olarak sevdiklerinizle paylaşın.
Palamut Buğulama tarifinin püf noktası nedir?
Balıkları kanlı suyu çıkana kadar bol suda yıkayıp kurulayın, arzuya göre kalın dilimler (takoz) halinde kullanın.Dağılmaması için domatesleri kabuklarını soymadan dilimleyin, balığın kendi tadını acılaştırmaması için arzuya göre kabuğunu soyduğunuz limonu dilimleyip kullanın.Sebze ilaveli balıklar, tamamen kendi suyunda pişeceklerinden pişirme işlemini kontrollü olarak gerçekleştirin, arzuya göre çok az miktarda sıcak su ekleyin.