Padişah Lokumu Tarifi
Padişah Lokumu tarifi: Padişah Lokumu için gerekli malzemeler nelerdir? Padişah Lokumu nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
10 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
30 adet
Padişah Lokumu yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 litre süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 1,5 su bardağı un
- 125 gram tereyağ
Arası için:
- 2 poşet krem şanti
- 1 su bardağı süt
Bulamak için:
- 1 su bardağı hindistan cevizi
Üzeri için:
Padişah Lokumu tarifi nasıl yapılır?
- Sütü, unu, tereyağını ve şekeri bir tencereye alın, güzelce karıştırın ve ocağın altını açın.
- Karıştırmaya hiç ara vermeden, muhallebiniz kıvam alıp, kaynamaya başlayana dek karıştırın. Kaynamaya başladıktan sonra içine vanilyayı katın, karıştırın ve ocağın altını kapatın.
- Sıcak sıcak borcama dökün. Eğer çok büyük bir borcamınız yoksa, 2 ya da 3 adet borcam kullanmanız gerekebilir. Muhallebiyi borcama dökerken ne çok ince ne de çok kalın olmamasına özen gösterin.
- Buzdolabına kaldırın ve minimum 3 saat, ideal olarak ise 1 gece boyunca buzdolabında bekletin.
- Arası için; 2 poşet krem şantiyi 1 su bardağı sütle çırpın ve soğuması için dolaba kaldırın.
- İyice soğumuş olan muhallebileri dolaptan alın. Bir bıçak yardımıyla uzun ince şeritler halinde kesin, krem şantiyi de sürün ve bir spatula yardımıyla rulolar yapın.
- Hazırladığınız ruloları hindistan cevizi dolu bir tabağa atın ve her yerinin hindistan ceviziyle kaplanmasını sağlayın.
- Ardından bir servis tabağına alın. Bu şekilde tüm lokumları hazırlayın.
- Üstlerini fındıkla süsleyin ve servis edin.
Padişah Lokumu tarifinin püf noktası nedir?
Sararken kırılmasını önlemek için, borcama dökerken ne çok ince ne de çok kalın olmamasına özen gösterin.