Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Paccheri Makarna ve Barbun Balığı Yahnisi Tarifi

Paccheri Makarna ve Barbun Balığı Yahnisi

Paccheri Makarna ve Barbun Balığı Yahnisi Tarifi

Paccheri Makarna ve Barbun Balığı Yahnisi tarifi: Paccheri Makarna ve Barbun Balığı Yahnisi için gerekli malzemeler nelerdir? Paccheri Makarna ve Barbun Balığı Yahnisi nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Paccheri Makarna ve Barbun Balığı Yahnisi yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 400 gram paccheri makarna
  • 500 gram bütün barbun balığı
  • 500 gram taze domates püresi
  • 10 cl. kırmızı şarap
  • 20 cl. sızma zeytinyağı
  • 100 gram taze sarımsak
  • 120 gram beyaz kuru soğan
  • 10 gram taze fesleğen
  • 10 gram taze kekik
  • 30 gram tuz
  • 3 gram acı biber
  • 2 litre soğuk su

Paccheri Makarna ve Barbun Balığı Yahnisi tarifi nasıl yapılır?

  • Bütün barbun balıklarını temizledikten sonra yıkayın. Kılçık ve kafa kısımlarını bir kenara ayırarak balıklardan fileto çıkartın.
  • Sarımsak, beyaz kuru soğan ve fesleğenleri küçük parçalar halinde doğrayın. Zeytinyağını geniş bir sos tenceresinde kızdırın.
  • Doğranmış soğan, sarımsak ve fesleğenler ile birlikte balıkların kılçık ve baş kısımlarını dağılana kadar kavurun.
  • Taze domates püresini ve acı biberi ekleyin. Kırmızı şarabı katın. Kavurma işlemini sürdürün.
  • Sosun kıvamını ayarlamak için soğuk suyu katın. Yaklaşık iki saat kadar kaynattığınız sosu blenderdan geçirin. Tuz ve karabiber ekleyin, karıştırın.
  • Fileto barbun balıklarını küçük parçalar halinde doğrayın. Paccheri makarnayı bol tuzlu suda haşlayın.
  • Kaynayıp, koyu bir kıvam alan sosa barbun balıklarını ekleyip, pişirin. Bol tuzlu suda 8- 10 dakika kadar haşlanan makarnaları, sos tenceresine alıp yavaşça karıştırın.
  • Sıcak olarak bekletmeden servis edin. Sevdiklerinizle paylaşın.

Paccheri Makarna ve Barbun Balığı Yahnisi tarifinin püf noktası nedir?

Sosu uzun süre kaynatarak tüm tatların sosa geçmesine dikkat edin.Haşlanmış makarna ve sosu, makarnaların dağılmaması için dikkatli bir şekilde karıştırın.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025