Paçanga Böreği Tarifi
Paçanga Böreği tarifi: Paçanga Böreği için gerekli malzemeler nelerdir? Paçanga Böreği nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
10 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
20 adet
Paçanga Böreği yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 4 adet yufka
- 2 paket pastırma
- 250 gram rendelenmiş kaşar peyniri
- 4 adet domates
- 4 adet yeşil biber
Kızartmak için:
Paçanga Böreği tarifi nasıl yapılır?
- Geniş bir karıştırma kabına kabuğunu soyduğumuz domatesleri küçük küpler halinde doğruyoruz.
- Daha sonra aynı şekilde biberleri de küçük küçük doğruyoruz, üzerine ekliyoruz. Kaşar peyniri rendesi ve çok ufak olmayacak şekilde doğranmış pastırmaları da içine ilave edip hepsini karıştırıyoruz.
- Yufkaları üst üste koyup üçgen parçalar kesiyoruz. Her bir üçgen parçanın içine bu karışımdan koyup dikkatli bir şekilde rulo olarak sarıp yufkanın ucunu hafif suya batırıp yapışmasını sağlıyoruz. Tüm yufka ve pastırmalı harcımız bitene dek bu işlemi tekrarlıyoruz.
- Kızmış yağ tenceresinin içine paçangaları koyup arkalı önlü kızartıyoruz. Pişen paçangaları havlu kağıt serili tepsiye alıp fazla yağından arındırıyoruz.
- Paçangaları ister sıcak ister ılık olarak servis ediyoruz. Afiyet olsun.
Paçanga Böreği tarifinin püf noktası nedir?
Biz pastırma tuzlu olduğu için tuz ilavesi yapmadık ama siz damak tadınıza ve pastırmanın tuz oranına göre isterseniz biraz tuz ekleyebilirsiniz. Çok soğutmadan sıcak veya ılıkken servis ederseniz çok çok lezzetli olacaktır.