Paçanga Böreği Tarifi
Paçanga Böreği tarifi: Paçanga Böreği için gerekli malzemeler nelerdir? Paçanga Böreği nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
5 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kişilik
Paçanga Böreği yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 adet yeşil biber
- 1 adet kapya biber
- 2 adet domates
- 200 gram pastırma
- 200 gram kaşar peyniri
- 3 adet yufka
Paçanga Böreği tarifi nasıl yapılır?
- Biberleri ince ince doğrayalım. Tavada 3-4 dakika pişirdikten sonra bir karıştırma kabına aktaralım, soğumaya bırakalım.
- Kabuğunu soyduğumuz domateslerin çekirdekli kısımlarını çıkaralım ve küp küp doğrayalım, karıştırma kabına alalım.
- Pastırmaları da ufak parçalara ayırıp karıştırma kabına alalım. Son olarak kaşar peynirini rendeleyip karıştırma kabına alalım.
- Bütün malzemeleri karıştırdıktan sonra iç harcımız hazır.
- Yufkalardan birini tezgaha alalım ve 4 eşit parçaya bölelim. Parçalardan birine iç harçtan bolca koyalım. İki ucunu içe doğru kıvırıp sigara böreği sarar gibi katlaya katlaya saralım.
- Yufkanın uç kısmını da su ile ıslatıp yapışmasını sağlayalım. Böreklerin hepsini hazırladıktan sonra kızgın yağda kızartalım. Afiyet olsun.
Paçanga Böreği tarifinin püf noktası nedir?
Biberleri pişirdikten sonra ekleyince diriliğini yitiriyor, yerken rahatsız edici kıtırlık kalmıyor.