Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Paça Çorbası Tarifi

Paça Çorbası

Paça Çorbası Tarifi

Paça Çorbası tarifi: Paça Çorbası için gerekli malzemeler nelerdir? Paça Çorbası nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Paça Çorbası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Çorba için:

  • 5 parça kuzu paça
  • 1 litre su
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Terbiyesi için:

  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı oda sıcaklığında tereyağı
  • 1/2 adet limonun suyu
  • 2 adet yumurta sarısı

Sosu için:

  • 5 yemek kaşığı sirke
  • 2 diş sarımsak

Üzeri için:

  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber

Paça Çorbası tarifi nasıl yapılır?

  • Paçaları yıkayın ve derince bir tencerenin içine aktarın.
  • Tuz ve su ilave ederek yaklaşık 1-1,5 saat kadar kaynamaya bırakın.

Paça Çorbası tarifinin püf noktası nedir?

Kuzu yerine keçi, koyun ya da dana paçası da kullanabilirsiniz.

Paça Çorbası tarifi için servis önerisi

Dilerseniz sarımsaklı sirkeli bir sos hazırlayıp üzerine gezdirebilir, limon miktarını arttırarak servis edebilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025