Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Paça Çorbası Tarifi

Paça Çorbası

Paça Çorbası Tarifi

Paça Çorbası tarifi: Paça Çorbası için gerekli malzemeler nelerdir? Paça Çorbası nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Paça Çorbası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Çorba için:

  • 1,5 litre et suyu
  • 1 kase didilmiş et
  • 2 yemek kaşığı (tepeleme) un
  • 1/2 çay bardağı zeytinyağı

Terbiyesi için:

  • 1 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1/2 adet limon suyu (ve kabuğu)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 3 yemek kaşığı sirke

Paça Çorbası tarifi nasıl yapılır?

  • İlk olarak zeytinyağını tencereye alıyoruz. Üzerine unu ekliyoruz, unun kokusu çıkana kadar kavuruyoruz.
  • Et suyunun tamamını ekliyoruz ve kaynamaya bırakıyoruz.
  • Ayrı bir yerde yoğurdu, rendelenen sarımsağı, yarım limon suyunu ve sirkeyi karıştırıyoruz.
  • Kaynamakta olan çorbanın içine, hazırlanan terbiyeyi yavaş yavaş döküyoruz.
  • Tuzu, didilen etleri ve limon kabuğunu ekliyoruz. 10-15 dakika kaynatıp, ocaktan alıyoruz. Paça çorbası hazır. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025