Paça Çorbası Tarifi
Paça Çorbası tarifi: Paça Çorbası için gerekli malzemeler nelerdir? Paça Çorbası nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 kişilik
Paça Çorbası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Çorba için:
- 1,5 litre et suyu
- 1 kase didilmiş et
- 2 yemek kaşığı (tepeleme) un
- 1/2 çay bardağı zeytinyağı
Terbiyesi için:
- 1 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 1/2 adet limon suyu (ve kabuğu)
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 3 yemek kaşığı sirke
Paça Çorbası tarifi nasıl yapılır?
- İlk olarak zeytinyağını tencereye alıyoruz. Üzerine unu ekliyoruz, unun kokusu çıkana kadar kavuruyoruz.
- Et suyunun tamamını ekliyoruz ve kaynamaya bırakıyoruz.
- Ayrı bir yerde yoğurdu, rendelenen sarımsağı, yarım limon suyunu ve sirkeyi karıştırıyoruz.
- Kaynamakta olan çorbanın içine, hazırlanan terbiyeyi yavaş yavaş döküyoruz.
- Tuzu, didilen etleri ve limon kabuğunu ekliyoruz. 10-15 dakika kaynatıp, ocaktan alıyoruz. Paça çorbası hazır. Afiyet olsun.