Paça Çorbası Tarifi
Paça Çorbası tarifi: Paça Çorbası için gerekli malzemeler nelerdir? Paça Çorbası nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
60 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Paça Çorbası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 4 adet kuzu paça
- 2 yemek kaşığı un
- 3 yemek kaşığı sirke
- 4 diş sarımsak
- 1 adet soğan
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı tuz
Paça Çorbası tarifi nasıl yapılır?
- Kuzu paçalarımızı bol suyla yıkayalım. Düdüklü tencereye alıp üzerini geçecek kadar su ekleyelim. Soyduğumuz soğanı ortadan ikiye bölüp tencereye atalım ve düdüklüyü kapatalım.
- Yaklaşık 1,5 saat pişen paçalarımızı etlerinden sıyıralım. İstediğimiz boyutta küp küp kesip doğrayalım. Suyunu bir süzgeç yardımıyla süzelim.
- Çorbayı yapacağımız tencereye tereyağını alalım ve eritelim. Eriyen tereyağına unu ekleyelim ve yaklaşık 2 dakika kavuralım. Kavurduğumuz unun üzerine soğuttuğumuz kemik suyunu ekleyelim.
- Birkaç dakika kaynayan suyun üzerine paça etlerini de ekledikten sonra 5 dakika çorbanın kaynamasını sağlayalım.
Paça Çorbası tarifinin püf noktası nedir?
Dilerseniz sarımsak ve sirkeyi çorbaya eklemeyip servis esnasında kişilerin isteğine de bırakabilirsiniz. Tercih tamamen sizlerin.
Paça Çorbası tarifi için servis önerisi
Üzerine serpeceğiniz pul biber tadını zirvelere çıkaracaktır.