Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Özbek Samsası Tarifi

Özbek Samsası

Özbek Samsası Tarifi

Özbek Samsası tarifi: Özbek Samsası için gerekli malzemeler nelerdir? Özbek Samsası nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Özbek Samsası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 150 mililitre su
  • 150 mililitre süt
  • 2 çorba kaşığı sirke
  • 1 silme yemek kaşığı tuz
  • 4 su bardağı (tepeleme) un
  • 400 gram kıyma
  • 2 adet soğan
  • 2 tepeleme yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tutam karabiber
  • 1 tutam kimyon
  • 150 gram tereyağ

Özbek Samsası tarifi nasıl yapılır?

  • Soğanları kıyma ile kavuralım; karabiber, kimyon ve tuzunu da ekleyip kenarda bekletelim.
  • Hamur malzemelerimiz olan un, su, süt, sirke ve bir yemek kaşığı silme tuzumuzla iyice yoğuralım ve 20 dakika dinlensin.
  • 150 gram tereyağımızı eritelim. Dinlenen hamurumuzu iki eşit parçaya bölelim ve olabildiğince ince açalım.
  • İlk açtığımız hamurun üzerine erimiş tereyağımızı yedirerek sürelim. Üzerine ikinci açtığımız hamuru serip tekrar kalan tereyağımızla yağlayıp rulo saralım. Buzdolabında 30 dakika dinlendirelim.
  • Dinlenmiş hamurumuzu 2 parmak kalınlığında keselim ve her bir parçayı tatlı tabağı büyüklüğünde açıp hazırladığımız kıymalı iç harçtan ortasına koyuyoruz. kare zarf şeklinde katlayalım. Fırına verdikten sonra sıcak sıcak servis yapalım.

Özbek Samsası tarifinin püf noktası nedir?

İki parmak kalınlığında parçalara ayıralım. Daha ince olursa küçük parçalar çok ince açılacak, katları ortaya çıkmayacak.

Özbek Samsası tarifi için servis önerisi

Pof diye kabaran, kat kat ayrılan şahane el açması bir börek yanında çay ile afiyet olsun.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025