Özbek Pilavı Tarifi
Özbek Pilavı tarifi: Özbek Pilavı için gerekli malzemeler nelerdir? Özbek Pilavı nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kişilik
Özbek Pilavı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1/2 su bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı tereyağ (arzuya göre)
- 2 adet kuru soğan (piyazlık doğranmış)
- 5 adet orta boy havuç (rendelenmiş)
- 400 gram kuşbaşı kuzu eti
- 3 su bardağı baldo pirinç (yıkanmış,süzülmüş)
- 2 baş sarımsak
- 4,5 su bardağı sıcak su (arzuya göre et veya sebze suyu)
- 1/2 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
Özbek Pilavı tarifi nasıl yapılır?
- Yarım su bardağı sıvı yağ ile tereyağını pilav tenceresinde eritin.
- Piyazlık doğradığınız soğanları ekleyin ve hafif karamelize oluncaya kadar kavurun.
- Kuşbaşı etleri tencereye ekleyin ve suyunu çekene kadar kavurun.
- Etler suyunu çekip kavrulduktan sonra rendelenmiş havuçları ekleyin ve karıştırın.
- Havuçlar yumuşayınca pirinçleri ekleyin ve 3 dakika kadar kavurun.
- Su, tuz ve karabiberi de ekledikten sonra karıştırın ve 2 baş sarımsağı pilavın ortasına koyup hafifçe bastırın ve kapağını kapatın.
- 5 dakika harlı ateşte, 10 dakika kısık ateşte pişirdikten sonra servis edin.
Özbek Pilavı tarifi için servis önerisi
Ayran ile olan uyumuna bayılacaksınız!