Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Özbek Pilavı Tarifi

Özbek Pilavı

Özbek Pilavı Tarifi

Özbek Pilavı tarifi: Özbek Pilavı için gerekli malzemeler nelerdir? Özbek Pilavı nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Özbek Pilavı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1/2 su bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı tereyağ (arzuya göre)
  • 2 adet kuru soğan (piyazlık doğranmış)
  • 5 adet orta boy havuç (rendelenmiş)
  • 400 gram kuşbaşı kuzu eti
  • 3 su bardağı baldo pirinç (yıkanmış,süzülmüş)
  • 2 baş sarımsak
  • 4,5 su bardağı sıcak su (arzuya göre et veya sebze suyu)
  • 1/2 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber

Özbek Pilavı tarifi nasıl yapılır?

  • Yarım su bardağı sıvı yağ ile tereyağını pilav tenceresinde eritin.
  • Piyazlık doğradığınız soğanları ekleyin ve hafif karamelize oluncaya kadar kavurun.
  • Kuşbaşı etleri tencereye ekleyin ve suyunu çekene kadar kavurun.
  • Etler suyunu çekip kavrulduktan sonra rendelenmiş havuçları ekleyin ve karıştırın.
  • Havuçlar yumuşayınca pirinçleri ekleyin ve 3 dakika kadar kavurun.
  • Su, tuz ve karabiberi de ekledikten sonra karıştırın ve 2 baş sarımsağı pilavın ortasına koyup hafifçe bastırın ve kapağını kapatın.
  • 5 dakika harlı ateşte, 10 dakika kısık ateşte pişirdikten sonra servis edin.

Özbek Pilavı tarifi için servis önerisi

Ayran ile olan uyumuna bayılacaksınız!


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025