Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Özbek Çorbası Tarifi

Özbek Çorbası

Özbek Çorbası Tarifi

Özbek Çorbası tarifi: Özbek Çorbası için gerekli malzemeler nelerdir? Özbek Çorbası nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Özbek Çorbası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 500 gram dana kuşbaşı eti (iri doğranmış)
  • 2 adet soğan (yemeklik doğranmış)
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 adet domates (rendelenmiş)
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 su bardağı aşurelik buğday (haşlanmış)
  • 1/2 su bardağı nohut (haşlanmış)
  • 1 su bardağı maş fasulyesi (haşlanmış)
  • 2 adet orta boy patates (küp doğranmış)
  • 2 adet havuç (verev doğranmış)
  • 2 litre su
  • 2 çay kaşığı tuz (azaltıp arttırılabilir)
  • 1 çay kaşığı karabiber

Üzeri için:

  • 1/4 bağ kıyılmış maydanoz

Özbek Çorbası tarifi nasıl yapılır?

  • Derin bir tencerede sıvı yağ ile soğanı pembeleşinceye kadar kavurun.
  • Soğanlar pembeleşince etleri ilave edip suyunu salıp tekrar çekene kadar kavurun.
  • Domates rendesi ve salçayı da ilave edip karıştırarak kaynama noktasına getirin.
  • Patates ve havuçları ekleyip bir taşım kaynatın.
  • Kaynayan çorbaya buğday, nohut ve maş fasulyesini de ekleyip 20 dakika orta ateşte pişirin ve altını kısın.
  • 5 dakika altı kısık şekilde pişirdikten sonra üzerine kıyılmış maydanozları ilave edin ve servis edin.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025