Özbek Çorbası Tarifi
Özbek Çorbası tarifi: Özbek Çorbası için gerekli malzemeler nelerdir? Özbek Çorbası nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
40 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kişilik
Özbek Çorbası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 500 gram dana kuşbaşı eti (iri doğranmış)
- 2 adet soğan (yemeklik doğranmış)
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 adet domates (rendelenmiş)
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 su bardağı aşurelik buğday (haşlanmış)
- 1/2 su bardağı nohut (haşlanmış)
- 1 su bardağı maş fasulyesi (haşlanmış)
- 2 adet orta boy patates (küp doğranmış)
- 2 adet havuç (verev doğranmış)
- 2 litre su
- 2 çay kaşığı tuz (azaltıp arttırılabilir)
- 1 çay kaşığı karabiber
Üzeri için:
- 1/4 bağ kıyılmış maydanoz
Özbek Çorbası tarifi nasıl yapılır?
- Derin bir tencerede sıvı yağ ile soğanı pembeleşinceye kadar kavurun.
- Soğanlar pembeleşince etleri ilave edip suyunu salıp tekrar çekene kadar kavurun.
- Domates rendesi ve salçayı da ilave edip karıştırarak kaynama noktasına getirin.
- Patates ve havuçları ekleyip bir taşım kaynatın.
- Kaynayan çorbaya buğday, nohut ve maş fasulyesini de ekleyip 20 dakika orta ateşte pişirin ve altını kısın.
- 5 dakika altı kısık şekilde pişirdikten sonra üzerine kıyılmış maydanozları ilave edin ve servis edin.