Öykü’nün Ev Yapımı Pizzası Tarifi
Öykü’nün Ev Yapımı Pizzası tarifi: Öykü’nün Ev Yapımı Pizzası için gerekli malzemeler nelerdir? Öykü’nün Ev Yapımı Pizzası nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
40 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 kişilik
Öykü’nün Ev Yapımı Pizzası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Pizza Hamuru İçin:
- 4 su bardağı un
- 20 gram yaş maya
- 1 çay bardağı süt
- 5 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1/2 çay kaşığı tuz
Pizza Sosu İçin:
- 2 adet domates (rendelenmiş)
- 1 yemek kaşığı salça
- 2 diş sarımsak (ezilmiş)
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı karabiber
Pizza Üzeri Malzemeler İçin:
- 150 gram dil peyniri (kenarlar için)
- 6 adet mantar (dilimlenmiş)
- 6 adet cherry domates (ikiye bölünmüş)
- 2 yemek kaşığı dilimlenmiş siyah zeytin
- 9 dilim sucuk (incecik dilimlenmiş)
- 5 dal taze fesleğen
- 350 gram rendelenmiş mozzarella peyniri
Öykü’nün Ev Yapımı Pizzası tarifi nasıl yapılır?
- Yaş mayayı 1 veya 2 yemek kaşığı ılık su ile açın.
- Un, maya, sıvı yağ, süt ve tuzu birbirine karışacak şekilde yoğurun.
- Yoğurduğunuz kaba yapışmaması için çok az zeytinyağı ile hamuru yağlayın ve üzerini streç film ile kapatıp 1 saat kadar mayalanmaya bırakın.
- Sos için bir kasede rendelenmiş domates, salça, zeytinyağı, sarımsak, tuz, kekik ve karabiberi iyice karıştırın. Eğer çok katı bir pizza sosu elde ederseniz 3 yemek kaşığı su ile açabilirsiniz.
- Hamur mayalandıktan sonra 1 parmak kalınlığında açın.
- Kenarlarına dil peynirlerini yerleştirin ve kenarlardan içeriye doğru hamuru kapatın.
- Pizza sosunu hamurun tam ortasına kepçe yardımıyla koyun ve kepçenin arkası ile daire çizerek yayın.
- Mozarella peynirini pizza sosunun bulunduğu her bölgeye yayın.
- Sucuk, mantar, cherry somates, siyah zeytin ve taze fesleğeni de pizzanın üzerine ekledikten sonra 190- 200 derece fırında kontrollü olarak 25-30 dakika pişirin.
- Dilimleyip sıcak servis edin.
Öykü’nün Ev Yapımı Pizzası tarifinin püf noktası nedir?
Hamuru açtıktan sonra pişirme kağıdı veya pizza taşı üzerine yerleştirin, sos ve diğer malzemeleri daha sonra üzerine ekleyin. Böylece formu bozulmadan fırına götürmeniz mümkün olacaktır.