Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Otlu Tereyağı Tarifi

Otlu Tereyağı

Otlu Tereyağı Tarifi

Otlu Tereyağı tarifi: Otlu Tereyağı için gerekli malzemeler nelerdir? Otlu Tereyağı nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Otlu Tereyağı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 250 gram tereyağı
  • 1/4 demet maydanoz
  • 1/4 demet fesleğen
  • 1 tatlı kaşığı kurutulmuş tarhun
  • 1 tatlı kaşığı kişniş tohumu
  • 1 çay kaşığı renkli tane karabiber

Otlu Tereyağı tarifi nasıl yapılır?

  • Maydanoz ve fesleğeni incecik kıyın. Kişniş tohumunu ve renkli tane karabiberleri havanda ezin. Tarhun otunu elinizle ufalayın.
  • Tüm malzemeyi oda sıcaklığında eriyen tereyağı ile karıştırın. Alüminyum folyoyu parlak kısmı dışa gelecek şekilde açın.
  • Hazırladığınız tereyağı karışımını orta kısmına yerleştirin. Tereyağını rulo şeklinde sararak, derin dondurucuda muhafaza edin.
  • Dilimler halinde keserek et ya da tavuk şinitzel üzerinde servis edebileceğiniz gibi poğaça gibi hamur işlerinde gönül rahatlığıyla kullanın.

Otlu Tereyağı tarifinin püf noktası nedir?

Baharatları aromasını arttırmak için kavurduktan sonra ekleyebilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025