Otlu Tereyağı Tarifi
Otlu Tereyağı tarifi: Otlu Tereyağı için gerekli malzemeler nelerdir? Otlu Tereyağı nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
0 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
250 gram tereyağı
Otlu Tereyağı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 250 gram tereyağı
- 1/4 demet maydanoz
- 1/4 demet fesleğen
- 1 tatlı kaşığı kurutulmuş tarhun
- 1 tatlı kaşığı kişniş tohumu
- 1 çay kaşığı renkli tane karabiber
Otlu Tereyağı tarifi nasıl yapılır?
- Maydanoz ve fesleğeni incecik kıyın. Kişniş tohumunu ve renkli tane karabiberleri havanda ezin. Tarhun otunu elinizle ufalayın.
- Tüm malzemeyi oda sıcaklığında eriyen tereyağı ile karıştırın. Alüminyum folyoyu parlak kısmı dışa gelecek şekilde açın.
- Hazırladığınız tereyağı karışımını orta kısmına yerleştirin. Tereyağını rulo şeklinde sararak, derin dondurucuda muhafaza edin.
- Dilimler halinde keserek et ya da tavuk şinitzel üzerinde servis edebileceğiniz gibi poğaça gibi hamur işlerinde gönül rahatlığıyla kullanın.
Otlu Tereyağı tarifinin püf noktası nedir?
Baharatları aromasını arttırmak için kavurduktan sonra ekleyebilirsiniz.