Otlu Peynirli Poğaça Tarifi
Otlu Peynirli Poğaça tarifi: Otlu Peynirli Poğaça için gerekli malzemeler nelerdir? Otlu Peynirli Poğaça nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
25 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
10 kişilik
Otlu Peynirli Poğaça yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 2 adet yumurta
- 1 büyük su bardağı yoğurt
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı (silme) karbonat
- 2 paket kabartma tozu
- 5 su bardağı un
- 1 tutam dereotu
- 1 tutam maydanoz
- 1 kase peynir
Otlu Peynirli Poğaça tarifi nasıl yapılır?
- Dereotunu, maydonozu güzelce yıkayıp doğrayın ve geniş bir kaba alın. Üzerine dilediğiniz türden bir peyniri rendeleyin.
- 2 Yumurtanın akını ve beyazını ayırın. Sarılarını daha sonra poğaçaların üzerine sürmek için ayrı bir kapta tutun.
- Otlu ve peynirli harcımızın üzerine yumurta akını, sıvıyağı, yoğurdu ve tuzu ilave edin.
- Sonra karbonatı, hamur kabartma tozunu ve unu yavaş yavaş ilave edin ve yoğurun.
- Yumuşak bir hamur elde edin ve elinizle yuvarlak şekil verin.
- Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine poğaçaları dizin ve üzerine ayırdığınız yumurta sarısını sürün.
- Üzerine çörek otu veya mavi haşhaş serpebilirsiniz.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana 20 -25 dakika kadar pişirin. Ardından çıkarıp oda sıcaklığında biraz dinlendirin ve servis edin. Afiyetler olsun!