Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Otlu Peynirli Poğaça Tarifi

Otlu Peynirli Poğaça

Otlu Peynirli Poğaça Tarifi

Otlu Peynirli Poğaça tarifi: Otlu Peynirli Poğaça için gerekli malzemeler nelerdir? Otlu Peynirli Poğaça nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Otlu Peynirli Poğaça yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 adet yumurta
  • 1 büyük su bardağı yoğurt
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı (silme) karbonat
  • 2 paket kabartma tozu
  • 5 su bardağı un
  • 1 tutam dereotu
  • 1 tutam maydanoz
  • 1 kase peynir

Otlu Peynirli Poğaça tarifi nasıl yapılır?

  • Dereotunu, maydonozu güzelce yıkayıp doğrayın ve geniş bir kaba alın. Üzerine dilediğiniz türden bir peyniri rendeleyin.
  • 2 Yumurtanın akını ve beyazını ayırın. Sarılarını daha sonra poğaçaların üzerine sürmek için ayrı bir kapta tutun.
  • Otlu ve peynirli harcımızın üzerine yumurta akını, sıvıyağı, yoğurdu ve tuzu ilave edin.
  • Sonra karbonatı, hamur kabartma tozunu ve unu yavaş yavaş ilave edin ve yoğurun.
  • Yumuşak bir hamur elde edin ve elinizle yuvarlak şekil verin.
  • Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine poğaçaları dizin ve üzerine ayırdığınız yumurta sarısını sürün.
  • Üzerine çörek otu veya mavi haşhaş serpebilirsiniz.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana 20 -25 dakika kadar pişirin. Ardından çıkarıp oda sıcaklığında biraz dinlendirin ve servis edin. Afiyetler olsun!

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025