Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Otlu Omlet Tarifi

Otlu Omlet

Otlu Omlet Tarifi

Otlu Omlet tarifi: Otlu Omlet için gerekli malzemeler nelerdir? Otlu Omlet nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Otlu Omlet yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 2 adet yumurta
  • 50 gram lor peyniri
  • 1/2 çay bardağı süt
  • 3 dal nane
  • 1 dal yeşil soğan
  • 2 dal kekik
  • 5-6 yaprak fesleğen
  • 4-5 dal maydanoz
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 yemek kaşığı rendelenmiş parmesan peyniri (üzeri için)

Otlu Omlet tarifi nasıl yapılır?

  • Tüm yeşillikleri ince ince kıyın.
  • Tereyağı haricindeki tüm malzemeleri bir kasede çırpın.
  • Tereyağını tavaya alın. Eridikten sonra karışımı tavaya dökün. Altı kısık ve kapağı kapalı bir şekilde pişmeye bırakın.
  • Pişen omletin üzerine (isteğe bağlı olarak) parmesan rendeleyin ve ikiye katlayıp servis edin.

Otlu Omlet tarifinin püf noktası nedir?

Omleti kısık ateşte pişirmeye özen gösterin. Aksi takdirde omletin dibi yanacak ve nahoş bir kokusu olacaktır.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025