Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Otlu Muffin Tarifi

Otlu Muffin

Otlu Muffin Tarifi

Otlu Muffin tarifi: Otlu Muffin için gerekli malzemeler nelerdir? Otlu Muffin nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Otlu Muffin yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 3 adet yumurta
  • 1/2 çay bardağı sıvı yağ
  • 1/2 çay bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı mahlep
  • 200 gram lor peyniri
  • 4 adet kurutulmuş domates
  • 1 adet orta boy dolmalık kırmızı biber
  • 1 adet orta boy dolmalık sarı biber
  • 1/4 demet maydanoz
  • 1/4 demet dereotu
  • 1/4 demet nane
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 dal biberiye
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1/2 çay kaşığı karabiber

Otlu Muffin tarifi nasıl yapılır?

  • Ortadan ikiye kesip çekirdeklerini çıkardığınız renkli dolmalık biberleri küçük parçalar halinde doğrayın.
  • Yapraklarını ayıkladıktan sonra bol suda yıkayıp kuruttuğunuz maydanoz, dereotu ve naneyi incecik kıyın. Biberiyeyi ayıklayın. Kurutulmuş domatesleri uzun ince şeritler halinde kıyın.
  • Un, kabartma tozu ve mahlebi, derin bir kaba eleyin. Yumurta, yoğurt, sıvı yağ ve sütü ayrı bir kapta çırpın.
  • Çırpılmış sıvı malzemeleri elenmiş kuru malzemelere katın. Un topakları hafif hafif açılana kadar bir çatal yardımıyla karıştırın.
  • Lor peynirinin yarısı, incecik kıyılmış yeşillikler, kurutulmuş domates, biberiye parçaları, renkli dolmalık biber küpleri, tuz, karabiber ve kekik ekleyin. Çatalla karıştırma işlemini kısa bir süre daha sürdürün.
  • Hazırladığınız otlu karışımı yağlanmış muffin kalıplarına kabarma payını da hesaba katarak paylaştırın. Kalan lor peynirini üzerlerine serpiştirin.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, üzerleri kızarıp kabarana kadar pişirin. Kürdan testiyle iç kısımlarının iyice pişip pişmediklerini kontrol edin.
  • Oda ısısında dinlendirdikten sonra kalıplarından kolayca çıkarttığınız otlu muffinleri ılık olarak sevdiklerinizle paylaşın.

Otlu Muffin tarifinin püf noktası nedir?

Katı ve sıvı malzemeleri ayrı ayrı kaplarda karıştırıp bir araya getirin.Bu esnada herhangi bir çırpıcı kullanmak yerine çatal yardımıyla tüm malzemeyi karıştırın.Muffin aslında bir ekmek türü olduğundan hazırladığınız hamurun hafif yoğun kıvamlı olması gerekir.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025