Otlu Kurabiye Tarifi
Otlu Kurabiye tarifi: Otlu Kurabiye için gerekli malzemeler nelerdir? Otlu Kurabiye nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
1 tepsi
Otlu Kurabiye yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Kurabiye hamuru için:
- 1 adet yumurta
- 1 adet yumurta beyazı
- 1/2 demet dereotu (ince kıyılmış)
- 1/2 demet maydanoz (ince kıyılmış)
- 5 dal taze soğan
- 150 gram margarin (yumuşamış)
- 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 paket kabartma tozu
- 3-3,5 su bardağı un
Üzeri için:
Otlu Kurabiye tarifi nasıl yapılır?
- Yumurtayı, ekstra yumurta beyazını, ince kıymış olduğunuz maydanoz, dereotu ve taze doğanları geniş bir kaseye alarak karıştırın.
- Üzerine margarin, kaşar ve tuzu ekleyin.
- Kabartma tozu ve unu da eleyerek kaseye dökün.
- Yumuşak bir kıvam alıp tüm malzemeler birleşinceye dek hamuru yoğurun.
- Hamuru tezgah üzerine alarak yeşilliklerin iyice hamura işlemesi için birkaç dakika daha yoğurun.
- Bir merdane yardımıyla tezgahta hamurunu 1-1,5 cm kalınlığında açın.
- Bir kurabiye kalıbı ile hamurdan şekiller çıkarın ve yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye yerleştirin. Hamur bitene dek devam edin.
- Bir fırça yardımıyla üzerine yumurta sarısı sürerek ısıtılmış 180 derece fırında 15 dakika pişirin. Kurabiyeleriniz hazır, afiyet olsun!