Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Otlu Kurabiye Tarifi

Otlu Kurabiye

Otlu Kurabiye Tarifi

Otlu Kurabiye tarifi: Otlu Kurabiye için gerekli malzemeler nelerdir? Otlu Kurabiye nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Otlu Kurabiye yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Kurabiye hamuru için:

  • 1 adet yumurta
  • 1 adet yumurta beyazı
  • 1/2 demet dereotu (ince kıyılmış)
  • 1/2 demet maydanoz (ince kıyılmış)
  • 5 dal taze soğan
  • 150 gram margarin (yumuşamış)
  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3-3,5 su bardağı un

Üzeri için:

  • 1 adet yumurta sarısı

Otlu Kurabiye tarifi nasıl yapılır?

  • Yumurtayı, ekstra yumurta beyazını, ince kıymış olduğunuz maydanoz, dereotu ve taze doğanları geniş bir kaseye alarak karıştırın.
  • Üzerine margarin, kaşar ve tuzu ekleyin.
  • Kabartma tozu ve unu da eleyerek kaseye dökün.
  • Yumuşak bir kıvam alıp tüm malzemeler birleşinceye dek hamuru yoğurun.
  • Hamuru tezgah üzerine alarak yeşilliklerin iyice hamura işlemesi için birkaç dakika daha yoğurun.
  • Bir merdane yardımıyla tezgahta hamurunu 1-1,5 cm kalınlığında açın.
  • Bir kurabiye kalıbı ile hamurdan şekiller çıkarın ve yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye yerleştirin. Hamur bitene dek devam edin.
  • Bir fırça yardımıyla üzerine yumurta sarısı sürerek ısıtılmış 180 derece fırında 15 dakika pişirin. Kurabiyeleriniz hazır, afiyet olsun!

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025