Otlu Krep Tarifi
Otlu Krep tarifi: Otlu Krep için gerekli malzemeler nelerdir? Otlu Krep nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
20 adet
Otlu Krep yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 3 adet yumurta
- 3 su bardağı süt
- 2,5-3 su bardağı un
- 2 çay kaşığı tuz
- 1 kase ayıklanmış maydanoz
- 2 yemek kaşığı ayıklanmış dereotu
- 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı (veya sıvı yağ)
Otlu Krep tarifi nasıl yapılır?
- Krep harcını hazırlamak için geniş bir kaseye yumurtaları kırın ve krema kıvamına gelinceye dek çırpın. Ardından sütü ekleyin ve karıştırın.
- Unu azar azar ilave edin ve güzelce karıştırın. Kıvamının akışkan olduğuna emin olduktan sonra tuz, ayıklanmış dereotu ve maydanozunu ekleyin. Dilerseniz otları ince ince kıyın veya yaprak olarak ekleyin.
- Malzemelerin birleşmesi için bir spatulayla karıştırın. Krep harcının akışkanlığını kontrol edin.
- Tercihen yapışmaz bir tavaya çok az yap ekleyip ısıtın. tava ısındıktan sonra bir kepçe yardımıyla karışımdan alarak tavaya dökün ve tavaya güzelce yaydırın. Ne kadar ince olursa, krep için o kadar iyi olacaktır.
- Krebin her iki tarafını da güzelce pişirin. Toplamda yaklaşık 2,5 dakika 20 cm çapında bir krebin pişmesi için yeterli olacaktır. Krep harcınız bitene dek aynı işlemi uygulamaya devam edin.
- Dilerseniz sıcakken dilerseniz ılıkken servis edin. Afiyetler olsun! Üzerine veya içine peynir koyarak sarabilir, peynirli otlu krep gibi de tüketebilirsiniz :)
Otlu Krep tarifinin püf noktası nedir?
Krep tarifinin en önemli noktalarından birisi normal pankek ve waffle harcına göre daha akışkan olmasıdır böylece tavada şekil verirsen daha ince bir yapıya sahip olabilir ve daha kolay yayılır.
Otlu Krep tarifi için servis önerisi
Yanına sade yoğurt , sürülebilir peynir veya labne peyniri ile servis edebilirsiniz.