Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Otlu Gevrek Poğaça Tarifi

Otlu Gevrek Poğaça

Otlu Gevrek Poğaça Tarifi

Otlu Gevrek Poğaça tarifi: Otlu Gevrek Poğaça için gerekli malzemeler nelerdir? Otlu Gevrek Poğaça nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Otlu Gevrek Poğaça yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 200 gram sana margarin
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı sirke
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 2 adet yumurta
  • 1 kase dereotu
  • 1 kase peynir (sevdiğiniz bir çeşitten)
  • 4 su bardağı un
  • 1 silme haşhaş tohumu

Otlu Gevrek Poğaça tarifi nasıl yapılır?

  • Yoğurma kabımızın içerisine eritilmiş margarin, sıvı yağ, sirke, yoğurt,  şeker, tuz ve 1 adet yumurtamızı koyuyoruz.
  • Karışımın hepsini çırpma teli ile karıştırdıktan sonra içerisine kabartma tozu, dere otu, peynir ve unu ekleyip yoğurmaya başlıyoruz.
  • Fazla yoğurma işlemi gerektirmiyor ama eğer bu durumda un miktarı az olursa kulak memesi kıvamına gelene kadar un ekleyebiliriz.
  • Daha sonra yağlanmış fırın tepsisinin içerisine şekil verdiğimiz hamurlarımızı yerleştirip üzerlerine yumurta sarısı sürüp arzuya göre haşhaş(çörek otu, susam vs.) döküyoruz.
  • Poğaçalarımız fırına gidip pişmek için hazırlar. 180 derecede ısıtılmış fırında pişirildikten sonra çıkarıp afiyetle yiyoruz.

Otlu Gevrek Poğaça tarifinin püf noktası nedir?

Bu tarife en fazla yakışan peynir ezine peyniri çeşitidir ama kişi arzuya göre istediğini kullanabilir.

Otlu Gevrek Poğaça tarifi için servis önerisi

Sıcacık gevrek poğaçalarımızın yanına sıcacık çay en güzeli diye düşünüyorum afiyet olsun :)


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025