Otlu Fransız Omleti Tarifi
Otlu Fransız Omleti tarifi: Otlu Fransız Omleti için gerekli malzemeler nelerdir? Otlu Fransız Omleti nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
3 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
1 kişilik
Otlu Fransız Omleti yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 2 adet yumurta
- 3 yemek kaşığı rendelenmiş eski kaşar peyniri
- 1 tatlı kaşığı tereyağ
- 2-3 damla ayçiçek yağı
- 2 dal frenk soğanı
- 3 dal maydanoz
- 1 dal kişniş
- 3 yaprak fesleğen
- 1/2 çay kaşığı tuz
- 1 çimdik beyaz biber
Otlu Fransız Omleti tarifi nasıl yapılır?
- Bütün otları karışık olarak incecik kıyın.
- Yumurtaları bir kaseye kırın, tuz ve biberini ekleyin ve çırpın. Ama çok çırpmayın, beyazları görünür halde kalsın.
- Ocağınızı orta ateşte açın, tereyağını bir tavaya atın, hemen üzerine birkaç damla çiçek yağını da ekleyin. Yağ eriyip kızınca(köpürmesini beklemeden) çırptığınız yumurtaları tavaya dökün.
- Kenarlarında pişme ibaresi göstermeye başlar başlamaz bir elinizle tavayı öne arkaya sallayın, diğer elinizle bir spatula veya çatal yardımıyla yumurtayı hızlı hızlı karıştırın.
- Yumurta hala sallanır kıvamdayken peynir ve otları omletin ortasına boydan boya dökün. Hemen iki tarafından katlayın ve servis tabağına alın.
Otlu Fransız Omleti tarifinin püf noktası nedir?
Tavada karıştırma işlemini ölçüsünde yapmanız gerekir, yoksa omletiniz çırpılmış yumurtaya döner.
Otlu Fransız Omleti tarifi için servis önerisi
İçindeki otları kendi zevkinize göre değiştirebilirsiniz. Üzerine de otlar serperek servis edebilirsiniz.