Otlu Börek Tarifi
Otlu Börek tarifi: Otlu Börek için gerekli malzemeler nelerdir? Otlu Börek nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 adet
Otlu Börek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Hamuru için:
- 6 su bardağı un
- 1 yemek kaşığı sirke
- 3,5 çay bardağı su
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay kaşığı şeker
- 1 silme yemek kaşığı tuz
- 1 paket instant maya
- 1/2 çay bardağı ayçiçek yağı
İçi için:
- 1 kase dilediğiniz otlar
- 1 adet rendelenmiş patates
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı tuz
Üzeri için:
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 1 tutam çörek otu
Otlu Börek tarifi nasıl yapılır?
- Hamuru için hamur malzemeleri karıştırılıp yoğurulur, 15 dakika bekletilir. İçi doğranıp hazırlanır.
- Hamur kabardıktan sonra beze haline getirilir, açılır iç malzemesi konur dilediğiniz şekli verebilirsiniz.
- Tepsi yağlanır üzerine börekler konur.
- Aralarına yağ sürülür üstüne yoğurt dilerseniz çörek otu da serpebilirsiniz.
- 200 derece de 30 dakika pişirilir, afiyet olsun.