Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Otlu Börek Tarifi

Otlu Börek

Otlu Börek Tarifi

Otlu Börek tarifi: Otlu Börek için gerekli malzemeler nelerdir? Otlu Börek nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Otlu Börek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Hamuru için:

  • 6 su bardağı un
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 3,5 çay bardağı su
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay kaşığı şeker
  • 1 silme yemek kaşığı tuz
  • 1 paket instant maya
  • 1/2 çay bardağı ayçiçek yağı

İçi için:

  • 1 kase dilediğiniz otlar
  • 1 adet rendelenmiş patates
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı tuz

Üzeri için:

  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 tutam çörek otu

Otlu Börek tarifi nasıl yapılır?

  • Hamuru için hamur malzemeleri karıştırılıp yoğurulur, 15 dakika bekletilir. İçi doğranıp hazırlanır.
  • Hamur kabardıktan sonra beze haline getirilir, açılır iç malzemesi konur dilediğiniz şekli verebilirsiniz.
  • Tepsi yağlanır üzerine börekler konur.
  • Aralarına yağ sürülür üstüne yoğurt dilerseniz çörek otu da serpebilirsiniz.
  • 200 derece de 30 dakika pişirilir, afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025