Osso Buco Tarifi
Osso Buco tarifi: Osso Buco için gerekli malzemeler nelerdir? Osso Buco nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
45 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Osso Buco yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 4 adet dana incik (ossa buco)
- 1 adet soğan
- 1 adet havuç
- 1 adet kereviz sapı
- 1 su bardağı domates konservesi
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1/2 su bardağı kırmızı şarap (veya su-üzüm sirkesi karışımı)
- 1 dal biberiye
- 1 adet defne yaprağı
- 3 yemek kaşığı un
- 2-3 su bardağı su
Osso Buco tarifi nasıl yapılır?
- Dana inciklere bolca tuz karabiber serpin. Bir tabağa unu alın (biraz da tuz ilave edip karıştırın) ve incikleri una batırın.
- Üzerinde ince bir un tabakası kalmalı. Ben döküm tencere kullandım, yoksa yayvan bir tencere alın.
- Ayçiçek yağını (2 y.k kadar) iyice ısıtın. Inciklere yuksek ateşte önlü arkalı mühürleyın. Peçete şeritli tabağa alın.
- Aynı tencerede (fazla yandı ise peçete ile silin.) zeytinyağında sıra ile yemeklik doğranmış soğan, havuç, kereviz sapını soteleyin.
- Salça ilave edip kavurun. Şarap veya sirkeli su ilave edip yüksek ateşte çektirin.nDomates ilave edin, kapağı kapalı kısık ateşte 10 dk pişirin. Defne yaprağı ve sarımsak ilave edin.
- Üzerine incikleri koyun ve üzerini hafif geçecek kadar su ilave edin. Kapağını kapatın ve en kısık ateşte 1 saat pişirin. Kekik ve biberiye ilave edin ve ayni sekilde 1 saat daha pişirin.
- İncikleri(defne yaprağı, kekik ve biberiye de) içinden alın ve tenceredeki sosunu el blenderi ile öğütün. İncikleri içine alıp kapağını kapatın. 30 dakika daha içinde en kısık ateşte pişirin. Afiyet olsun.