Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Osmanlı Şerbeti Tarifi

Osmanlı Şerbeti

Osmanlı Şerbeti Tarifi

Osmanlı Şerbeti tarifi: Osmanlı Şerbeti için gerekli malzemeler nelerdir? Osmanlı Şerbeti nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Osmanlı Şerbeti yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 2 litre su
  • 2 su bardağı toz şeker (azaltabilirsiniz)
  • 2 adet çubuk tarçın
  • 4 yemek kaşığı hibiskus
  • 1 parça zencefil
  • 1/2 adet limon
  • 8-10 adet karanfil

Osmanlı Şerbeti tarifi nasıl yapılır?

  • 2 litreyi suyu tencereye koyun tarçın, zencefil ve karanfili ekleyip kaynayana kadar bekleyin.
  • Kaynadıktan sonra tarçın, zencefil ve karanfili içinden alın.
  • Kaynayan suya hibiskus çayını, şekeri ve limonu suyunu ekleyip 5 dakika kadar kaynatın.
  • Ocaktan alıp soğumaya bırakın. Daha sonra süzüp şişelere doldurun. Soğuk tüketin, afiyet şifa olsun.

Osmanlı Şerbeti tarifinin püf noktası nedir?

Soğuk tüketilmesini öneririm.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025