Osetya Çöreği Tarifi
Osetya Çöreği tarifi: Osetya Çöreği için gerekli malzemeler nelerdir? Osetya Çöreği nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
12 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
70 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kişilik
Osetya Çöreği yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 2 su bardağı ılık süt
- 1 tatlı kaşığı kuru maya
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 1/2 su bardağı sıvı yağ
- 600 gram un
- 1 tatlı kaşığı tuz
İç Harcı İçin:
- 3 adet patates (haşlanmış)
- 1,5 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
- 1 çay kaşığı tuz
Üzeri İçin:
Osetya Çöreği tarifi nasıl yapılır?
- Haşlamış olduğunuz patatesleri rendeleyin veya ezin. Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri ve tuzu ilave edip, karıştırın. Hazır olan harcı bir kenarda bekletin.
- Geniş bir karıştırma kasesinde ılık süt ve kuru mayayı karıştırın.
- Üzerine toz şeker ve sıvı yağ ekleyip tekrar karıştırın.
- Un ve tuzu da ilave edip yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun.
- Hazırladığınız hamurun üzerine streç film kapatıp, oda sıcaklığında 1 saat mayalandırın.
- Mayalanmış olan hamuru 3 parçaya bölün.
- Hamuru elle açacağınız için, hamurun yapışmaması için ellerinizi yağlayın. Tezgaha aldığınız hamuru daire şeklinde, yemek tabağı boyutunda ellerinizle açın.
- Hazırlamış olduğunuz patatesli harcı da hamurların sayısına eşit olacak şekilde 3'e bölün ve hazırladığınız hamurun orta kısmına ilave edin.
- Hamuru kenarlardan toparlayıp ortada birleştirin. Hamuru ters çevirip yine baştaki gibi ellerinizi yağlayıp, aynı şekilde açın.
- Hazırladığınız çöreği pişirme kağıdı serili fırın tepsisine aktarın. Hamurun orta kısmına bıçak yardımıyla küçük bir delik açıp, önceden ısıtmış olduğunuz 220 derece fırında 12 dakika, kontrollü olarak pişirin.
- Pişen çörek fırından çıktıktan sonra üzerini tereyağıyla yağlayıp, sevdiklerinizle afiyetle tüketin.