Oruk Kebabı Tarifi
Oruk Kebabı tarifi: Oruk Kebabı için gerekli malzemeler nelerdir? Oruk Kebabı nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
45 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Oruk Kebabı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1/2 kilogram orta yağlı kıyma
- 1 çay bardağı ince bulgur
- 2 adet orta boy soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kırmızı biber (arzuya göre)
- 1,5 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 çay kaşığı nane
- 1 tatlı kaşığı tuz
Oruk Kebabı tarifi nasıl yapılır?
- Öncelikle bir çay bardağı ince bulguru ıslatıp yumuşayıncaya kadar beklenir.(Suyun ölçüsünü kaçırırsak harcımız çok cıvık olur ve şişte durmaz.)
- Genişçe bir kaba soğan ve sarımsak rendelenir. İçine kıyma, baharatlar ve salça eklenir. Yaklaşık 15 dakika kadar yoğrulur.
- Daha sonra bu karışım 10-15 dakika dinlendirilir. Dinlenmesinin amacı elde ettiğimiz harcın çöp şişten düşmesini kebabımız kızartılırken önlemektir. Tahta şişlere saplanarak kızartılır.
- Biz tavada daha rahat kızartabilmek amacı ile şişleri 2'ye ayırarak kullandık. Böylelikle daha pratik oldu hem de bir seferde fazlaca bir şişi tavada kızarttık. İsterseniz fırında ya da ızgarada da pişirebilirsiniz.
Oruk Kebabı tarifi için servis önerisi
Oruk kebabı bir miktar pide ekmek üzerine konularak servis edilebilir. Biz pilav ve patates kızartması ile beraber çöpten çıkartmadan sunduk.