Orman Meyveli Portakallı İrmik Tatlısı Tarifi
Orman Meyveli Portakallı İrmik Tatlısı tarifi: Orman Meyveli Portakallı İrmik Tatlısı için gerekli malzemeler nelerdir? Orman Meyveli Portakallı İrmik Tatlısı nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
5 kişilik
Orman Meyveli Portakallı İrmik Tatlısı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Tatlı için:
- 1 litre süt
- 8 yemek kaşığı irmik
- 14 yemek kaşığı toz şeker (damak tadınıza göre biraz daha azaltabilirsiniz)
- 1 adet portakal kabuğu rendesi
- 1 paket vanilya (isteğe göre)
- 1 yemek kaşığı tereyağı
Sosu için:
- 1 kase vişne (ya da dilediğiniz orman meyvesi )
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 1/2 çay bardağı su
- 1-2 damla limon suyu
- 2-3 yemek kaşığı toz şeker
Orman Meyveli Portakallı İrmik Tatlısı tarifi nasıl yapılır?
- Süt, irmik, şeker karıştırarak göz göz olana dek pişirin. Ocaktan alıp içerisine tereyağ, portakal kabuğu rendesi ve vanilya ekleyip karıştırın.
- Servis kaselerini hafifçe sudan geçirip süzün muhallebiyi dökün. Önce oda sıcaklığında sonra dolapta 2-3 saat dinlendirin.
- Sosu için meyve ve şekeri bir sos tenceresine alarak kaynatın. Ayrı bir kasede nişasta ve suyu karıştırın. Azara azar meyveli karışıma ilave edin.
- Hemen kıvam alacaktır. (Duruma göre ekstra sıcak su ekleyebilirsiniz)İçerisine limon suyu ekleyerek ocaktan alın.
- Hazırladığınız muhallebiyi kaseden ters çevirip servis tabağına alın bisküvi kırıkları ve hazırladığınız sosla servis edin. Afiyet olsun.