Orman Meyveli Pavlova Tarifi
Orman Meyveli Pavlova tarifi: Orman Meyveli Pavlova için gerekli malzemeler nelerdir? Orman Meyveli Pavlova nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
75 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 kişilik
Orman Meyveli Pavlova yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Pavlova için:
- 4 adet yumurta akı
- 200 gram toz şeker
- 1 yemek kaşığı mısır nişastası
- 1 tatlı kaşığı vanilin
- 2 çay kaşığı sirke
Krema için:
- 100 gram pudra şekeri
- 200 mililitre krema
- 1 yemek kaşığı vanilin
- 1 kase orman meyvesi
Orman Meyveli Pavlova tarifi nasıl yapılır?
- Stand mikseri ya da el mikseri ile bir karıştırma kasesi içinde yumurta beyazlarını çırpmaya başlayalım. Şekeri yavaş yavaş 3-4 parti halinde ilave edelim.
- Şeker kristalleri kaybolup katı, parlak bir hale gelene dek karıştırıyoruz.
- Vanilin ve sirkeyi ekleyip karıştırmaya devam ediyoruz. Ardından mısır nişastasını ekleyip karışımı bir spatula ile alttan üste bastırmadan karıştırıyoruz.
- Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisinin ortasına, yaptığımız harcı döküp dilediğimiz şekli kabaca veriyoruz. Pavlova’mız 150 derecede önceden ısıttığımız fırına verilmeye hazır!
- Fırının alt rafına koyup ve ısıyı 120 dereceye düşürerek yaklaşık 1 saat 15 dakika kadar pişiriyoruz. Bu süre dolduktan sonra fırını kapatıp soğuyana kadar fırından çıkarmıyoruz.
- Pavlova soğurken üzeri için kremasını hazırlıyoruz. Soğuk kremayı pudra şekeri ve vanilin ile pürüzsüz bir hal alana kadar çırpıyoruz ve servis anına kadar buzdolabında bekletiyoruz.
- Buzdolabından çıkmış soğuk kremayı dinlendirdiğimiz Pavlova'nın üzerine dikkatli bir şekilde yayıp pastamızı dilediğimiz meyvelerle süslüyoruz. Sevdiklerinizle paylaştığınız sofralarda afiyetle yemeniz dileğiyle!
Orman Meyveli Pavlova tarifinin püf noktası nedir?
Pavlova piştikten sonra en az 1 saat boyunca fırın kapağını açmamanızı öneririm. Ani ısı değişimi Pavlova'nın çatlamasına sebep oluyor. Dilerseniz tarifi bir gece önceden yapıp, fırının kapağını açmadan bekletip ertesi gün servis edebilirsiniz. Pavlova kremasının soğuk ve yoğun bir kıvamda olması çok önemli. Pavlova’nın çökmemesi için kremayı son anda eklemenizi öneririm. Bu tarifte taze meyveler kullanmanız pastanın kıtır dış formu için daha ideal olacaktır. Dondurulmuş meyveler bir süre sonra su saldığı için Pavlova tarifi için doğru bir tercih olmayacaktır.